Švajcarci kupili najveći državni hotel na Jahorini

Datum:

Share post:

Švajcarska kompanija Batagon International AG kupila je juče za 5,98 miliona KM hotel „Bistrica“ na Jahorini.
„Postupak  prodaje hotela „Bistrica“ održan je 26. novembra 2018. godine kako je i bilo utvrđeno oglasom o javnoj prodaji nepokretnosti. Ponuđač Batagon International AG dostavio je urednu i prihvatljivu ponudu i ponudio cijenu od 5.985.900 KM“, rekli su u Olimpijskom centru.
 
Istakli su da su na oglas za prodaju hotela stigle dvije ponude, ali da je samo jedna ispunjavala uslove utvrđene potupkom prodaje.
„Ponuđač Batagon International AG je ispunio sve uslove utvrđene odlukom o načinu i uslovima prodaje hotela ’Bistrica’“, dodali su u OC.
 
Olimpijski centar “Jahorina“ raspisao je 9. novembra oglas za prodaju hotela „Bistrica“ za zemljištem površine 5.570 metara kvadratnih, po početnoj cijeni od 5.985.900 KM.

Kupac je obavezan i da zaključi ugovore o radu sa radnicima koji su raspoređeni na rad u hotelu „Bistrica“, što uključuje i dio radnika zajedničkih službi Olimpijskog centra, sa uslovima iz ugovora o radu radnika koji važe na dan potpisivanja ugovora o kupoprodaji.

Pored toga kupac je morao dokazati i da ima najmanje 30 miliona KM na računu za ulaganje u hotel „Bistrica“ i dostaviti izjavu da neće mijenjati namjenu hotela narednih pet godina.

Hotel “Bistrica” je izgrađen na Jahorini, opština Pale, na parceli površine 5.570 metara kvadratnih.

Švajcarska kompanija „Batagon“ je krajem prošle godine kupila i Fabriku akumulatora Sombor u stečaju, a srbijanski mediji su pisali da iza ove firme stoji biznismen Dalibor Matić, odnosno njegova supruga Slađana Matić.

TESTNA REKLAMA

Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...