Sutra (ponedjeljak, 12. avgusta 2024. godine) u Bijeljini će biti otvaranje Naučne konferencije “Uzbudljivi svijet fizike“, prve ovakve vrste u Republici Srpskoj i Bijeljini, u organizaciji Naučnog društva “Vladimir Prelog“.

Ceremonija otvaranja će biti u 08.30 časova u prostorijama Pedagoškog fakulteta u Bijeljini (Semberskih ratara bb), a sama Konferencija održavaće se u periodu od 12 – 18. avgusta 2024. godine.

Očekivani broj učesnika na konferenciji je 70, a učesnici dolaze iz cijele Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Predavači na Konferenciji će biti profesori Fizičkog i Matematičkog fakulteta iz Beograda, PMF-a Sarajevo i Zagreb te bivši olimpijci iz Bijeljine kao i trenutno najbolji studenti iz raznih oblasti fizike.

Organizaciju Konferencije podržao je i Grad Bijeljina!

Naučna konferencija “Uzbudljivi svijet fizike“ ima za cilj da kroz kombinaciju akademskog, društvenog i popularizacijskog sadržaja predstavi mladim ljudima širok spektar i veliki potencijal bavljenja fizikom, te da se predstavi i važan projekat za naučnu zajednicu naše zemlje.

S poštovanjem,

Naučno društvo “Vladimir Prelog“!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име