U Bijeljini, 29 avgusta (četvrtak) biće obilježen „Međunarodni dan nestalih osoba“ i „Dan nestalih i poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu Republike Srpske“.

Program počinje u 17.00 časova u crkvi Svetog Đorđa, gdje će biti služen parastos nestalim i poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. U 17.30 časova predviđeno je polaganje vijenaca i cvijeća ispred Centralnog spomenika poginulim borcima na Trgu Kralja Petra Prvog Karađorđevića, te posjeta Spomen-sobi poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Podsjećanja radi, tokom četiri godine Odbrambeno-otadžbinskog rata u temelje Republike Srpske svoje živote je ugradilo 23.184 borca Vojske Republike Srpske.Pored poginulih, ubijenih i nestalih boraca Vojske Republike Srpske, ubijeno je i nestalo preko 6.000 civila, a Republika Srpska još uvijek traga za 1.642 civila i borca nestalih u toku Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

Obilježavanje organizuje Gradska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Bijeljina, te ovim putem poziva sve zainteresovane, a posebno članove porodica poginulih i nestalih boraca i civila, da zajedno odamo počast stradalim herojima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име