Sutra OBILJEŽAVANJE DANA formiranja GARDE ''Panteri''

Datum:

Share post:

Udruženje veterana “Garda Panteri” iz Bijeljine obilježiće u subotu, 2. maja, 28 godina od osnivanja ove specijalne jedinice Vojske Republike Srpske (VRS) čijih je 105 boraca položilo život za odbranu Srpske.
 

Obilježavanje Dana formiranja specijalne brigade VRS predviđeo je u 11.00 časova kod centralnog spomenika oslobodiocima u gradu, gdje će vijence položiti saborci, članovi Udruženja veterana “Garda Panteri”, porodice poginulih, a saglasnost za obilježavanje ovog datuma udruženje je dobilo od Policijske uprave Bijeljina, s obzirom na to da je u vrijeme zabrane kretanja.

Garda “Panteri” bila je angažovana na gotovo svim ratištima Srpske, a kao jedna od briljatnih ratnih akcija ove brigade je proboj ka Smolući i spasavanje 7.000 Srba sa tog područja iz neprijateljskog obruča.

Garda “Panteri” osnovana je 2. maja 1992. godine, njen legendarni komandant bio je Branko Pantelić Panter, a kroz brigadu je tokom rata prošlo oko 2.000 boraca.

Sjećanje na herojski put ove specijalne jedinice čuva Udruženje veterana “Garda Panteri” u Bijeljini, čiji su članovi i djeca poginulih boraca.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MILIĆEVIĆ: Budžet Opštine Šamac stabilan – realizuju se mnogobrojni projekti (foto, video)

Gost u Studiu 1 portala Dešavanja u Bijeljini i emisije Oko u Oko je bio Đorđe Milićević, načelnik...

BIJELJINA: ŽIVKOVIĆ NAPUSTIO RADNIK

Radnik iz Bijeljine ostao je bez standardnog prvotimca u jesenjem dijelu sezone, Dejana Živkovića. Ovaj dvadesetdvogodišnji fudbaler iza kojeg...

DODIK I KONAKOVIĆ (NiP) na utakmici u Laktašima razgovarali o formiranju Savjeta ministara BiH (foto)

Gledali utakmicu u Laktašima: Dodik razgovarao s Konakovićem o formiranju Savjeta ministara BiH Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio...

Pandurević PROZVLA Milovanovića, on joj UZVRATIO : “LJUBE (Ljubiša Petrović) je taj koji po nalogu OPSTRUIŠE” (foto)

Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS-a, danas je na Twitteru komentarisala zagađenje u Bijeljini i tom prilikom prozvala...