ŠUPIĆ: Prosječna plata 1.600 KM – Iznad republičkog prosjeka

Datum:

Share post:

Direktor Direkcije za finansijske poslove u „Elektroprivedi Republike Srpske“ /ERS/ Blagoje Šupić rekao je da je prosječna plata u ovom preduzeću za period januar-avgust 1.617 KM.

Sva preduzeća u okviru sistema ERS-a imaju jedinstveni kolektivni ugovor, međutim, plate su različite i po nekoliko stotina maraka, rekao je Šupić. Najveća plata je u HE „Bočac“ i iznosi 1.785 KM, a najniža u Elektrodistribuciji Pale 1.355 KM.

Prema njegovim riječim, kada se uporedi ovaj prosjek na nivou holdinga, prosječne plate su 28 odsto veće od prosjeka na nivou Republike Srpske.

„U skladu sa polugodišnjim konsolidovanim obračunom, koji smo napravili, rashodi po osnovu bruto plata i ostalih ličnih primanja za pola godine su 169 miliona KM ili 39,6 odsto u odnosu na ukupne troškove sistema. Na mjesečnom nivou to je oko 28 miliona maraka“, izjavio je Šupić za ATV.

On je rekao da Kolektivni ugovor ERS-a jedini u Republici Srpskoj ima tu povoljnost za radnika da je osnovna plata uvećena za 30 odsto, tako da je osnovna plata u Srpskoj 700 KM, a ona za „Elektroprivredu“ iznosi 910 KM.

Za sutra u Banjaluci je najavljen sastanak svih sindikalnih odbora iz 11 preduzeća u sastavu Mješovitog holdinga ERS-a na kojem će biti riječi povećanju cijene rada, Kolektivnom ugovoru i donošenju odluka o radikalizaciji sindikalne borbe u skladu sa zakonom, najavljeno je iz Sindikata ERS-a.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Direktor kompanije Arcore otkrio procjene količine ruda u Loparama, među kojima je i litijum

Direktor švajcarske kompanije Arcore Vladimir Rudić nedavno se obratio lokalnim vlastima, privrednicima i građanima Lopara, jer ova kompanija...

U Bijeljini otvoren Simpozijum Udruženja urologa Srbije – Urgentna stanja u urologiji (foto, video)

Udruženje Urologa Srbije večeras je u Etno selu "Stanišići" u Bijeljini otvorilo simpozijum, koji će biti održan od...

MILAN DAKIĆ, direktor Puteva Srpske DOBITNIK PRIZNANJA “Kapetan Miša Anastasijević”

Pod sloganom “Otadžbina se brani stvaralaštvom”, u Privrednoj komori Republike Srpske održana je promocija projekta “Put ka vrhu”,...

Potresna poruka na spomen-ploči u Zagrebu za brutalno ubijenu srpsku porodicu Zec 1991.

Na zagrebačkom Sljemenu sinoć je otkrivena spomen-ploča i održana komemoracija za porodicu Zec koja je ubijena prije 32...