Ako vam se često ponavlja problem sa začepljenjem odvoda, ovaj korak možete primjenjivati povremeno kako biste pomogli boljem funkcionisanju.

So je nezaobilazan začin u svakoj kuhinji i koristi se gotovo svakodnevno za kuvanje i kao dodatak jelima.

Međutim, so nije dobra samo za hranu. Možete upotrijebiti so i ako imate probleme s odvodima i cijevima.

Začepljene cijevi mogle bi dovesti do problema kao što je nemogućnost dugog, vrućeg tuširanja ili isključivanja vode dok čekate na popravak.

Ako je začepljenje ponavljajući problem s vašim cijevima, ovaj korak možete primjenjivati povremeno kako biste pomogli boljem funkcionisanju. Djeluje na odvode u lavaboima, tuševima i kadama. Sve što vam je potrebno je pola šolje praška za pecivo, soli i sirćeta, te vrela voda.

Neposredno prije odlaska u krevet, kako bi rastvor odstajao preko noći i imao više vremena da učini ono što bi trebalo, učinite sljedeće: Sipajte so i prašak za pecivo u odvod.

Zatim dodajte sirće i pustite da se smjesa zapjeni otprilike minut. Nakon toga isperite s najmanje tri litre vrele vode. So će pomoći u razgradnji masnoće i emulgovanih masnoća kako bi se pomoću sirćeta i vrele vode lakše mogli isprati kroz cijevi.

Mješavina soli dobar je način za razgradnju masnoća i drugih proizvoda za kosu koji bi mogli uzrokovati začepljenja, ali postoje svakodnevni koraci koje možete učiniti kako biste spriječili potrebu za čišćenjem odvoda:

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име