SUD BiH o odbjeglom osuđeniku za RATNE ZLOČINE: Od Turske će biti zatraženo IZRUČENJE SAKIBA MAHMULJINA

Datum:

Share post:

Sud BiH će bez odlaganja zatražiti izručenje pravosnažno osuđenog Sakiba Mahmuljina, odmah nakon što od Interpola Sarajevo dobije informaciju gdje se nalazi, rečeno je u ovoj pravosudnoj instituciji.

– Posao pronalaska traženog lica je na policijskim organima, u ovom slučaju u pitanju je Interpol – naveli su iz Suda BiH.

Iz Suda BiH preciziraju da će, kada dobiju informaciju od Interpola Sarajevo gdje se nalazi osuđeni Mahmuljin, “bez odlaganja proslijediti molbu za izručenje potraživanog”.

Interpol je raspisao crvenu potjernicu za ratnim zločincem Sakibom Mahmuljinom, za kojim tragaju 194 zemlje.

Nekadašnji komandant Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakib Mahmuljin pravosnažno je osuđen na osam godina zatvora zbog zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine. Umjesto u zatvor, Mahmuljin je napustio BiH i otišao u Tursku.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

Uprava BiH za zaštitu zdravlja bilja: Jović potpisao protokol o saradnji u fitosanitarnoj oblasti sa Crnom Gorom

Direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja  Predrag Jović i direktor Uprave za sigurnost hrane, veterinu i fitosanitarne...