ŠTUTGART: Proslava 9. januara i van teritorije Republike Srpske

Datum:

Share post:

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je da će sutra u Štutgartu biti proslavljen Dan Republike Srpske i poslata poruka da je Srpska opredijeljena ka miru, stabilnosti i da se 9. januar proslavlja i van teritorije Srpske.
– Šaljemo poruku da se ova svečanost, Dan Republike Srpske proslavlja i van teritorije Srpske – rekao je Klokić u Štutgartu uoči sutrašnjeg obilježavanja dana Republike Srpske u tom gradu.

On je istakao da je Predstavništvo Republike Srpske u Njemačkoj prvo počelo sa proslavljanjem Dana Republike van teritorije Srpske.

– Zadovoljstvo mi je da smo se i ove godine okupili u Štutgartu povodom proslave Dana Republike Srpske. Danas smo se sastali sa predstavnicima udruženja koja djeluju ovdje u Štutgartu, kao i sa privrednicima koji ovdje rade, a koji posluju zajedno i sa našim firmama iz Republike Srpske – naveo je Klokić.

On je rekao da su se članovi delegacije Republike Srpske u kojoj su i ministar energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić, predsjedavajuća Vijeća naroda Srpske Srebrenka Golić, poslanik u Narodnoj skupštini Srpske Srđan Todorović Srebrena Golić danas u prostorijama Predstavništva Srpske u Štutgartu susreli i sa predstavnicima Konzulata Srbije, koji redovno daju podršku institucijama Republike Srpske i Predstavništvu Srpske u Štutgratu.

Klokić je rekao da će sva predstavništva Republike Srpske u inostranstvu ove godine obilježiti Dan Republike Srpske, ističući da će najsvečanije biti u Beogradu u Srbiji.

Sasatanak je organizovao šef Predstavništa Srpske u Štutgartu Mićo Ćetković.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da će vlast u Republici Srpskoj nastaviti da pomaže i ohrabruje ljude koji žive u Njemačkoj da investiraju u Srpsku.

Đokić je rekao da su aktivnosti građana Republike Srpske koji borave u Njemačkoj svake godine sve vidljivije i da je evidentan konstantan rast kompanija i preduzeća.

On je naveo da su vidljive kulturne, sportske i privredne aktivnosti.

– Cilj je i da razmijenimo iskustva i utiske o onome što je karakteristika života i u Njemačkoj i u Republici Srpskoj – rekao je Đokić u Štutgartu uoči sutrašnjeg obilježavanja Dana Republike Srpske.

On je istakao da sa velikim zadovoljstvom dolazi na obilježavanje Dana Republike Srpske u Njemačkoj u Štutgartu.

– Uvijek je to prilika da dođemo do nekih novih spoznaja o onome kako rade, kako žive naši građani koji su sa područja Republike Srpske, a žive i rade na području Njemačke – rekao je Đokić i dodao da je zadovoljstvo biti među svojim ljudima koji su privrženi ideji Republike Srpske i koji u svojim granicama učestvuju i u političkom životu Srpske i pružaju podršku njenom demokratskom razvoju.

On je zahvalio šefu Predstavništva Republike Srpske u Njemačkoj na organizaciji proslave Dana Republike Srspke.

– To je prilika da se ljudi sretnu, druže, razmjene iskustva i porazgovaraju o onome što je njima značajno – rekao je Đokić.

– Osim njih prisutni su bili predstavnici raznih asocijacija, saveza, klubova, privrednici i predstavnici javnog života ove pokrajine – rekao je Ćetković.

Predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Srebrenka Golić vjeruje da će vrlo brzo biti uspostavljena saradnja između parlamentaraca Srpske i njemačke pokrajine Baden-Virtemberg.

Golićeva je rekla da je večeras u Štutgartu održan sastanak koji je organizovao šef Predstavništva Republike Srpske, na kojem, osim predstavnika Vlade Republike Srpske, prisustvuju mnogi privrednici koji žive i posluju u ovoj njemačkoj pokrajini.

Ona je navela da predstavnici Republike Srpske tradicionalno dolaze u njemačku pokrajinu Baden-Virtemrbeg.

– Razgovarali smo i o uspostavljanju parlamentarne saradnje predstavnika parlamenta njemačke pokrajine i parlamentaraca Republike Srpske, Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske. Mislim da će se vrlo brzo ta saradnja i realizovati – rekla je Golićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zatvoreni 22. „Dani komedije“ – Najbolji banjalučki „Hrkači“

Pozorišni festival “Dani komedije”, 22. po redu, otvoren je 27. marta u Bijeljini predstavom “Hrkači” Narodnog pozorišta Republike...

SRETEN VUČKOVIĆ: Na području Semberije planirano je da ove godine bude zasijano oko 32.500 hektara zemlje (video)

Sreten Vučković, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu po ovlaštenju Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, za portal Dešavanja u Bijeljini govorio...

Francuska arhitektura u Bijeljini

Sinoć je u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ otvorena izložba posvećena francuskoj arhitekturi, kao završni događaj prvih Dana...

Sedma „Primavera“ u Bijeljini (foto)

U Etno-selu „Stanišići“ u toku je sedmi međunarodni muzički festival „Primavera“. Organizator je Udruženje građana ”Muzički umjetnici Semberije”. Manifestacija...