Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske obavještava sve pružaoce usluga raftinga i iznajmljivanja vozila (rentakar) da je stupio na snagu novi Pravilnik o obliku i sadržaju zahtjeva za upis i brisanje iz Evidencije u turizmu.

Svi pružaoci usluga raftinga ili iznajmljivanja vozila, nakon što su registrovali svoju djelatnost u skladu s Zakonom o turizmu Republike Srpske, dužni su podnijeti zahtjev Ministarstvu trgovine i turizma za upis u Evidenciju o turizmu ili za brisanje iz nje ukoliko prestanu s obavljanjem navedenih djelatnosti.

Zahtjev za upis ili brisanje mora sadržavati osnovne podatke o pružaocu usluga i podnosi se na propisanom obrascu koji je dio Pravilnika o obliku i sadržaju zahtjeva za upis i brisanje iz Evidencije u turizmu.

Svi relevantni obrasci, tekst Pravilnika i ostali potrebni podaci dostupni su na službenoj internet stranici Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Rok za podnošenje zahtjeva za upis u Evidenciju o turizmu za pružaoce usluga raftinga i iznajmljivanja vozila koji su već obavljali navedene djelatnosti prije stupanja na snagu ovog Pravilnika je 30 dana od dana njegove primjene, odnosno do 14. jula 2023. godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име