Studenti prebacuju Plazmu na Kosovo

Datum:

Share post:

Studenti univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i njihove kolege iz Republike Srpske su kao vid protesta protiv mjera Prištine osmislili video igru u kojoj je cilj da igrač kutijama Plazma keksa "sruši" najviše kosovske funkcionere Kadrija Veseljija, Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija i da tako simbolično "unese" taj proizvod na Kosovo.

Za one koji pobjede prepreke u vidu Veseljija, Tačija i Haradinaja, stiže čestitka "Bravo, uspio si da prebaciš Plazmu preko Jarinja", dok za one koji u tome ne uspiju piše obavještenje "teroristi pobedili Plazmu, bacaj bolje". 

Jedan od autora igrice Filip Fićović izjavio je da je to još jedan vid mirnog protesta kojim studenti žele da ukažu na štetnost odluka koje donosi Priština. 

"Mi smo se sa našom braćom iz Republike Srpske zajedno borili i protiv ulaska Кosova u Unesko i tada smo pokazali da je budućnost Srbije u IT sektoru. Tako smo i ovog puta došli na ideju da video igricom, u kojoj igrač kutijama 'plazme' gađa one koji su uspostavili besmislene namete, ukažemo na to da su odluke Prištine usmereni direktno protiv srpskog naroda koji živi na Кosovu i Metohiji", rekao je Fićović. 

Aplikaciju sa video igrom moguće je besplatno preuzeti sa Google play prodavnice. 

TESTNA REKLAMA

Protesti Srba protiv odluka Prištine nastaviće se i sutra, a kako je planirano, masovni skup će se u 12 časova održati ispred sjedišta Evropske unije i Euleksa u sjevernoj Кosovskoj Mitrovici.
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Petrović potpisao ugovor o nabavci udžbenika za osnovce od petog do devetog razreda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović danas se u Gradskoj upravi sastao sa predstavnicima Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, gdje...

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...