Studenti Fakulteta poslovne ekonomije iz Bijeljine u studijskoj posjeti u Njemačkoj

Datum:

Share post:

Predstavnici Medicinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dekan prof. dr Dejan Bokonjić i koordinator za međunarodnu saradnju doc. dr Nenad Marković, zajedno sa predstavnikom Elektrotehničkog fakulteta doc. dr Nikola Davidović i predstavnicom Fakulteta poslovne ekonomije doc. dr Suzana Marković, učestvovali su u studijskoj posjeti u Njemačkoj, visokoškolskoj ustanovi Duale Hochschule Baden-Wurttemberg Heilbronn (DHBW)u okviru Erasmus plus projekta „Jačanje kapaciteta za implementaciju dualnog obrazovanja u visokom obrazovanju Bosne i Hercegovine“.

Tokom prvog dana učesnici projekta imali su priliku da posjete fabriku u Hajlbronu u kojoj se proizvode automobili marke AUDI. Posjećen je i AUDI forum, i ovom prilikom nakon različitih prezentacija učesnici su imali priliku da razgovaraju o načinu funkcionisanja dualnih studija i odnosa na relaciji studenti – mentori – radnici. Istog dana, posjećena je Schwarz Gruppe, PreZero koja obuhvata kompanije Kaufland i Lidl.

Tokom drugog dana posjećena je Health Sciences at DHBW Stuttgart kao specifična forma zdravstvenih dualnih studija koja se realizuje u njemačkoj pokrajini Baden Virtemberg, zatim DHBW Center for Simulation Games, i DHBW Stuttgart/ Engineering studijski program Electronics/ Automatisation.

Tokom trećeg dana učesnici su boravili u Duale Hochschule Baden-Wurttemberg u Hajbronu, gdje su imali prilike naučiti nešto više o konceptu dualnih studija u Njemačkoj i dualnim master kursevima koji se realizuju u ovoj ustanovi. Održan je i sastanak projektnog konzorcijuma na kojem je diskutovan projektni napredak kod svih partnera, nakon čega je studijska posjeta završena.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: fpe.ues.rs.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK: NE BOJIM SE – IDEM DO KRAJA – OHR lobira kod patrijarha da obezbijedi susret mene i Šmita

„Nemojte mi pričati o sankcijama, idem do kraja, NE BOJIM SE“ Dodik tvrdi da OHR lobira kod patrijarha...

Plate osobama koje se nalaze pod američkim sankcijama (OFAK lista) biće uplaćivane na pošte u Srpskoj (foto)

Zbog opasnosti da bi se banke u BiH mogle naći u velikom problemu zbog osoba koje su pod...

Poslanici NS RS danas raspravljaju i o Izbornom zakonu RS?

Kako se nezvanično saznaje, Izborni zakon Republike Srpske danas će se ipak naći na dnevnom redu u Narodnoj...

Evo šta piše u informaciji koju danas razmatra NS RS

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske su počeli 11. posebnu sjednicu na kojoj se nalazi "Informacija o aktuelnoj bezbjedonosnoj...