Predsjednik Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić i predsjednik stranke „Zeleni Srbije“ Ivan Karić potpisali su u Bijeljini Sporazum o strateškom partnerstvu i saradnji ove dvije stranke.

Karić, koji je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, pružio je punu podršku Republičkoj stranci Srpske, Slavenku Ristiću kao nosiocu liste RSS-a za odbornike u Skupštini grada Bijeljine i Miletu Pejčiću, kandidatu RSS-a za gradonačelnika Bijeljine.

Tokom srdačnog susreta u sjedištu RSS-a u Bijeljini dogovorena je partnerska i bratska saradnja i podrška „Zelenih Srbije“ inicijativi RSS-a za izmiještanje regionalne deponije iz gradske zone Bijeljina.

Najavljeno je da će „Zeleni Srbije“ angažovati eksperte iz Srbije, koji bi, u vrlo kratkom vremenu, trebalo da predlože način sanacije deponije, kao i lokaciju za njeno izmiještanje van gradske zone Bijeljina.

Razgovaralo se i o drugim velikim ekološkim izazovima u Bijeljini, posebno o inicijativi RSS-a o prelasku rada Toplane na ekološki prihvatljive energente, kao i o pitanju upravljanja otpadom.

Dogovorena  je saradnja dvije partije i na političkom planu, kao i nastavak razgovora nakon održavanja lokalnih izbora.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име