Stoltenberg kod Vučića: Predložen nastavak zajedničkih vježbi NATO i Vojske Srbije

Datum:

Share post:

Razgovarali smo o mogućnosti da opet počnemo sa zajedničkim vojnim vježbama. Radujem se jačanju naše saradnje, rekao je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Stoltenberg se zahvalio na gostoprimstvu, rekavši da je Srbija važan regionalni partner.

ako je rekao, sa Vučićem je razgovarao i o situaciji na Kosovu i nedavnim tenzijama, kao i da će Kfor nastaviti nepristrasno da radi na obezbeđivanju bezbjednosti za sve zajednice. Dodaje i da je NATO poslao dodatnih 1.000 vojnika na Kosovo što je, kako je rekao, najveće pojačanje Kfora u protekloj deceniji.

– Nasilje ne smije da se dopusti, pozdravljamo što je Srbija spremna da sarađuje. Računam na sve strane da smanje tenzije i da se uzdrže od eskalatornih postupaka – rekao je on.

Kako je kazao, “pripadnici Kfora su pretrpeli napade, vidjeli smo nemire u septembru, počinioci moraju da se izvedu pred lice pravde”.

Dodao je da “gomilanje snaga blizu administrativne linije ne pomaže”, kao i da podržava formiranje ZSO koja je, kako kaže, ključ za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

– Pozivam Beograd i Prištinu na dijalog, to je jedini put ka stabilnosti -. kaže on.

Rekao je da je bilo reči i o ratu između Rusije i Srbije

“Samo su Srbi bili ugroženi i napadani”

Predsjednik Srbije rekao je da je Stoltenberg na mnogo načina vezan za Srbiju, i da se uvijek lično trudio da bude korektan prema našoj zemlji.

– Za nas je važno, a to je rekao i Stoltenberg, saradnja sa NATO i Kforom, u nadi da ćemo koliko, toliko osigurati bezbijednost Srba na Kosovu i Metohiji – naveo je Vučić, dodavši da su samo Srbi bili ugroženi i napadani na Kosovu, naročito od kada je na vlasti Aljbin Kurti.

-Upoznao sam generalnog sekretara da je oko 13 odsto Srba napustilo Kosovo u proteklih godinu dana, zbog maltretiranja, hapšenja… – kaže Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Futsaleri Radnika u četvrtfinalu Kupa BiH

POVEZANE VIJESTI

Futsaleri Radnika u četvrtfinalu Kupa BiH

Futsaleri Radnika plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su večeras u Istočnom Sarajevu...

BO BIJELJINA: Konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih radova – “Republiko Srpska u srcu te nosim, sa tobom se ponosim”

Gradska boračka organizacija Bijeljina, povodom slave Sveta Tri Jerarha, raspisala je konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih...

BIJELJINA: Finansiranje škola i upisna politika (foto)

Sastanak Aktiva direktora srednjih škola i predstavnika sindikata održan je 05.12.2023.godine u prostorijama JU Ekonomske škole. Sastanku su...

Snimak sa suđena Dodiku i Lukiću u Sudu BiH (video)

Ovako se Dodik ponašao u sudnici: Objavljen snimak iz Suda BiH Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas se još...