БИЈЕЉИНА, 12. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић посјетила је данас Народну библиотеку "Филип Вишњић" у Бијељини.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić izjavila je da ustanova kulture, poput Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ u Bijeljini, ne bi trebalo da ima problema u vezi sa finansiranjem materijalnih troškova, što je obaveza grada, a o čemu je danas informisana.

Stojičićeva je istakla da je Biblioteka mnogo doprinosi razvoju kulture, pismenosti i čitanja, te da resorno ministarstvo podržava rad ove kulturne ustanove, kao i njenu matičnost.

Ona je navela da je tokom posjete Biblioteci imala priliku da posjeti sve depoe ove biblioteke i da ju je veoma zainteresovao kutak za najmlađe na kojem treba najviše da se radi da bi djeca učila o vrijednosti knjiga, čitanja, spoznaje jezika, pisanja.

Stojičićeva je rekla da je raduje što na realizaciji tih projektnih aktivnostima rade vrijedni ljudi ove kuće, što daje određene rezultate koji potvrđuje i veliki broj djece jer su njeni vjerni pratioci.

Direktor Bibliteke „Filip Višnjić“ Željana Arsenović navela je da posjeta Stojičićeve za njih predstavlja veliku čast, jer Biblioteku godinama nije posjetio nijedan ministar.

„Najvažnije nam je da imamo dobru saradnju sa resornim ministarstvom“, rekla je Arsenovićeva, te dodala da im Ministarstvo daje vjetar u leđa da rade i opstaju.

Ona je naglasila da je sistemska podrška veoma važna, te dodala da je ova Biblioteka u svakom pogledu ima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име