Stojanović: Uspješna poslovna godina /VIDEO/

Datum:

Share post:

Planirana proizvodnja 1.780 gigavat časova električne energije i više od dva miliona tona uglja biće premašena, što je značajno za energetski sistem Republike Srpske u kojem učestvujemo sa 30 odsto proizvodnje struje, izjavio je vršilac  dužnosti direktora RITE Ugljevik Čedomir Stojanović, na prijemu za predstavnike medijskih kuća upriličenom povodom obilježavanja krsne slave preduzeća Mratindana.

On je istakao da je ovogodišnji remont završen pet dana prije roka što će omogućiti kvalitet u poslovanju. Naveo je da se u ovom preduzeću realizuje jedan od najvažnijih projekata u elektro-energetskom sektoru Srpske a riječ o odsumporavanju dimnih gasova.

U periodu od 1. Januara do 31 . oktobra ove godine u RITE Ugljevik proizvodnja električne energije je ostvarena u iznosu od 1,7 miliona maraka , dok je proizvodnja uglja oko 1,6 miliona.

TESTNA REKLAMA

Realizovane investicije u ovom periodu su oko 57 miliona KM.

 U ovom preduzeću  vodi se računa  i o društvenoj  odgovornosti  preduzeća, koje je pokretač privrednog razvoja u regiji i veliki oslonac i pomoći boračkoj populaciji, socijalno ugroženima, kao i kulturnim i sportskim klubovima u Srpskoj.

Đukanović je istakao da   ovo preduzeće ima značajnu ulogu i u procesu stambenog zbrinjavanja porodica poginulih radnika kao i zapošljavanja članova njihovih porodica.

Istakao je da su svi članovi porodica poginulih radnika stambeno riješeni kao I značajan broj RVI.

Značajna sredstva izdvajaju se i za liječenje radnika.

Izvor: www.ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Petrović potpisao ugovor o nabavci udžbenika za osnovce od petog do devetog razreda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović danas se u Gradskoj upravi sastao sa predstavnicima Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, gdje...

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...