Stojanović u Trebinju : „Čast je biti na čelu RiTE Ugljevik koji je jedan od stubova energetske stabilnosti“ (foto)

Datum:

Share post:

Stojanović u Trebinju : „Čast je biti na čelu giganta koji je jedan od stubova energetske stabilnosti“

„Elektroprivreda Republike Srpske je temelj energetske stabilnosti Republike Srpske. Zbog toga je posebna čast biti na čelu giganta poput RitE Ugljevik koji je jedan od stubova tog sistema i koji proizvodi trećinu električne energije u Srpskoj“, rekao je Čedomir Stojanović, direktor RiTE Ugljevik, povodom proslave 30 godina Elektroprivrede Republike Srpske.

TESTNA REKLAMA

Stojanović, koji je u Trebinju sa upravom RiTE Ugljevik prisustvovao proslavi 30 godina postojanja i rada Elektroprivrede, naglasio je da je ERS respektabilan sistem koji je punu snagu pokazao pri najvećim izazovima.

„Elektroprivreda Republike Srpske i Rudnik i Termoelektrana Ugljevik kao njeno zavisno preduzeće, obezbijedili su stabilnost i nesmetano snabdijevanje električnom energijom pri najvećim izazovima, ne samo kod nas, nego i na globalnom nivou. Pandemija korona virusa i kriza uzrokovana sukobom u Ukrajini samo su dodatno pokazali snagu i sposobnost Elektroprivrede Republike Srpske“, rekao je Stojanović.

On je podsjetio da je RiTE Ugljevik u prvoj polovini godine ostvario dobit od 9,7 mil KM i premašio planove proizvodnje električne energije i uglja.

„U prvoj polovini ove godine plan proizvodnje električne energije ostvaren je sa 114%. Dobre rezultate postigla i Radna jedinica Rudnik, gdje je proizvedeno 1.040.288 tona, čime je plan premašen za 18 procenata“, podsjetio je Stojanović.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dodik: Ja hoću da vidim Republiku Srpsku samu i nezavisnu

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Vlasenici da Republika Srpska ima šansu...

PETROVIĆ: SDS će rasturiti partiju šaha, figure pokreće narod

-Srpska demokratska stranka, stranka koja će rasturiti partiju šaha u Izbornoj jedinici 6 samo zato jer naše figure...

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate (foto)

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate. Druženje sa kandidatima SPS u Bijeljini koje je organizovao Gradski odbor Socijalističke partije...

SPS: Selak posjetio bijeljinski „Pass“ (foto)

Predsjednik Socijalističke partije Srpske i narodni poslanik Goran Selak sa delegacijom SPS posjetio je bijeljinsku kompaniju "Pass" gdje...