“Umjesto što prije podne kukaju zbog finansijskih sankcija prema Republici Srpskoj, a popodne nas uvjeravaju da nema razloga za brigu, dok istovremeno skupljaju mrvice za plate i materijalne troškove, Vlada Republike Srpske treba da saopšti koliko novca nedostaje u budžetu i koji im je plan za prevazilaženje ove situacije. Ako to nisu u stanju, treba da podnesu ostavke i rasterete Republiku Srpsku i njene građane koji su postali taoci nekoliko pojedinaca i porodica“, izjavio je poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Tomica Stojanović.

On podsjeća da je Republici Srpskoj trenutno blokirano 600 miliona evra projekata EU, da nijedna finansijska institucija ne želi da se izlaže prema Vladi Republike Srpske.

“Od planiranog zaduženja od 1,2 milijarde KM, realizovano je samo 276 miliona KM. Budžet je u žestokim problemima i umjesto negiranja, Vlada treba da saopšti izlaznu strategiju. Zbog interesa porodičnih firmi, IRB je izložena riziku i bojim se šta će biti ako poslovne banke raskinu saradnju sa IRB-om!? Šta ćemo ako fizičkim i pravnim licima svi krediti odmah dođu na naplatu? Koliko će mladih bračnih parova ostati bez krova nad glavom i koliko će privatnih firmi propasti zbog toga!?“, konstatuje Tomica Stojanović.

Republika Srpska je, podvlači on, postala talac interesa šake ljudi koji svoje liče interese kriju iza lažnog patriotizma.

“Patriotizam nije rasprodavati državne resurse. Patriotizam nije siromašiti svoj narod radi enormnog bogaćenja i bahaćenja grupice ljudi. Patriotizam je graditi Republiku Srpsku u kojoj svako može dostojanstveno da živi od svog rada. Zato je vrijeme da prestanu narod držati u poziciji talaca svojih interesa. Što prije odu, biće manja šteta i za Republiku Srpsku i za srpski narod“, poručio je Stojanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име