Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović izjavio je danas da je kompanija „Orao“ u Bijeljini koja obilježava 79 godina rada stabilno preduzeće koje iznalazi nove poslove i da je Srbija zainteresovana za nastavak saradnje, što će doprinijeti nastavku razvoja.

Mitrović je napomenuo da je na sastanku koji je imao sa ministrom odbrane Srbije Milošem Vučevićem iskazana zainteresovanost za ulaganje u „Orao“.

„Zainteresovani su da ulože u ovo privredno društvo, da li po pitanju ulaska u vlasničku strukturu, jer njima usluge `Orla` trebaju“, rekao je novinarima Mitrović.

Direktor „Orla“ Mladen Stojanović kaže da je kroz 79 godina rada bilo mnogo teških situacija koje su sve pobijedili i nadvladali.

„Danas smo sretni da je `Orao` na putu da postane jako stabilna i uspješna kompanija, što je nama podstrek da uspješno nastavimo dalje“, zaključio je on.

Stojanović kaže da su svi kupci „Orla“ zadovoljni i sa ponosom istakao da su već sa današnjim danom završene sve ugovorne obaveze projektovane planom poslovanja za ovu godinu, a ostatak rade na ostvarivanju ekstra dobiti.

„Posebno je vrijedno pomena da su trenutno u `Orlu` jedna trećina zaposlenoh mladi koji su tek zasnovali radni odnos i vođeni rukom iskusnih majstora i inženjera i oni su budućnost kompanije“, ocijenio je Stojanović.

Prema njegovim riječima, kompanija ima 350 zaposlenih, a njihov najvažniji kupac je Ministarstvo odbrane Srbije, za koje su već u avgustu uspjeli da obezbijede sve ugovoreno.

„Sada čista čela i hladne glave postavljamo imperativ da Srbija pogleda u nas i da nam da nove ugovore. To je ono što će biti karakteristika ove firme, da se poslovne aktivnosti moraju završiti, da bi se moglo tražiti dodatno, i to je formula za uspjeh – ispoštujte kupca i obezbijedite kvalitet“, rekao je Stojanović.

Ispred spomenika za 23 pala borca Vojske Republike Srpske /VRS/ koji su bili radnici „Orla“ u krugu kompanije služen je parastos, a vijence su položili bivši i sadašnji direktori, ministar Vojin Mitrović i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, delegacije Boračke organizacije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i radne kolege.

Obilježavanju 79 godina poslovanja „Orla“ prisustvovali su i brojni gosti, među kojim i poslovni partneri iz Srbije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име