Nama iz Pokreta mora bolje je drago što nas je gradonačelnik Ljubiša Petrović poslušao i napokon, nakon više od tri i po godine, raspisao konkurse za neke od rukovodnih pozicija, prije svega direktora javnih preduzeća u kojima je on, kao gradonačelnik, prestavnik državnog kapitala. Time je on napokon okončao teško kršenje zakona, ucjenu i apsolutnu kontrolu trenutnih v.d. direktora komunalnih i ostalih preduzeća u Bijeljini.

Žao nam je što to nije uradio u svim tim preduzećima i za sve direktorske pozicije ali i ovo je znak da je postao svjestan da se ne razlikuje od onih koje navodno kritikuje.

Nadamo se da će uskoro sa novim izborima prekinuti i drugo kršenje ako ne zakona, onda sigurno morala i političke korektnosti, sa time što rade i entitetske vlasti a to je da su imenovani i v.d. direktori agencija, republičkih institucija i javnih preduzeća od entitetskog interesa ujedno i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, te da praktično kao direktori tih subjekata sami sebi, kao narodnim poslanicima, podnose izvještaje o poslovanju.

A upravo je identičnu stvar činio i gradonačelnik Bijeljine Lubiša Petrović koji ima odbornike gradske skupštine koji su ujedno i direktori gradskih komunalnih preduzeća i takođe, sami sebi podnose izvještaje o poslovanju.

I dalje sve ovo zahtijevamo i od tzv. “gradske skupštinske većine”.

Dobro je da nas je gradonačelnik Petrović poslušao i ovo uradio, jer se nije vidjela razlika u vladanju između njega i kriminalizovanih entitetskih vlasti, barem kada je u pitanju način i metode vladanja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име