Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Datum:

Share post:

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih 100 dana rada.

Najavljene su brojne aktivnosti i dugoročni planovi. U nekim ministarstvima do kraja su privedeni značajani projekti. U ministarstvu zdravlja posebno su ponosni na nabavku HPV vakcine, ali i na druge poteze. 

“Ono što je važno reći da je Vlada donijela odgovarajuće odluke po pitanju finansiranja kako programa rijetkih lijekova tako i programa prenatalnih testova. Potpisali smo ugovor za realizaciju novog projekta i opremanje novog objekta bolnice u Trebinju, a dodijelili smo i deset saniteta i završili proceduru za pet ultrazvuk aparata”, kaže minister zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.

Posla su imali i u ministarstvu pravde. U rukama resornog ministra našao se “vruć krompir“ upravo zbog najvaljenih izmjena Krivičnog zakonika Srpske. 

“Ono što moram izdvojiti kao najbitniji dio je da je na petoj posebnoj sjednici Narodne skupštine usvojen kapitalni Porodični zakon Republike Srpske nakon, slobodno ću reći, 20 godina. Donesen je zakon o posebnom registru lica koja su izvršila krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece”, poručuje ministar pravde Srpske Miloš Bukejlović.

Oni koji su ih na kraju izabrali podijeljenih mišljenja. Neki su komunikacijom i radom zadovoljni. Drugi ipak misle da značajnih rezultata nije bilo. 

“Ono što je oblježilo ovu Vladu, čemu smo svi svjedoci, to je da je ovo jedina Vlada u regionu koja je za nekih nepunih par radnih dana imala smjenu dva ministara, nakon toga Hurtić je otišao u Savjet ministara”, kaže poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slaviša Marković.

“Za ovu godinu smo usvojili ambiciozan plan rada Narodne skupštine. Vlada će imati mnogo posla kada je u pitanju Narodna skupština. Siguran sam da ćemo zajedničkim radom doći do dobrih rješenja i dokumenata”, kaže Srđan Todorović, poslanik SP-a u Narodnoj skupštini Srpske.

Vlada kontinuiteta, tako je nazivaju oni koji svakodnevno prate njene aktivnosti. Izostanak ministara u radu kažu novinari nije se čak ni osjetio.

“Vidimo da se nastavljaju neki projekti tako da s te strane možemo ocijeniti kao pozitivno, s druge strane ako gledamo sa aspketa neke demokratije nešto slično to je negativno jer nemamo određene promjene – sve je isto, javlja se odrđena letargija”, kaže novinar Aleksandar Stojanović.

Radom Vlade zadovoljan je i predsjednik Srpske. U izazovnim vremenima, kaže Milorad Dodik, riješila je sve izazove na pravi način. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

OFK ’’Zenit’’ demantuje Gorana Janjića, predsjednika OFS Bijeljina (foto)

Povodom izjave predsjednika OFS Bijeljina Gorana Janjića ’’da je budžet za fudbal smanjen za 200.000KM, što je potvrdio...

STEVANDIĆ SE OBRATIO RUSKOJ DUMI: Srpsko-ruski odnosi izdržali sve istorijske izazove (video)

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić obratio se danas poslanicima ruske Dume. - Prije obraćanja, u ime naše...

KMF “Radnik MD Shop” Bijeljina – Još jedna nagrada u nizu (foto)

Sinoć je u bijeljinskom Centru za kulturu održana tradicionalna manifestacija "Izbor sportiste Grada Bijeljina" za 2023 godinu. Godina...

Njihov život je pravi rolerkoster: Bračni par USVOJIO TROJKE – sada imaju ŠESTORO djece (foto)

Kada imate petoro djece – trojke i blizanace, rođene u razmaku od samo nekoliko mjeseci, zamislite da čujete...