STEVANOVIĆ: Uspješna saradnja sa Gradskom upravom

Datum:

Share post:

Sumirajući godinu na izmaku, na novogodišnjem prijemu za predstavnike organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, gradonačelnik Mićo Mićić je ocijenio da je 2018. godina bila uspješna s obzirom na to da je, pored redovnih aktivnosti podrške boračkim kategorijama, završen važan projekat izgradnje spomen-sobe poginulim borcima Vojske Republike Srpske.

Spomen-soba je izgrađena u znak sjećanja i zahvalnosti borcima Semberije poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i ratovima devedesetih godina 20. vijeka, a u njoj su postavljene fotografije 961 poginulog borca Vojske Republike Srpske i Jugoslovenske narodne armije iz četrnaest jedinica u sastavu Istočno-bosanskog korpusa Vojske Republike Srpske i dvije ratne jedinice u sastavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koje su uglavnom bile popunjene vojnim obveznicima sa područja opštine Bijeljina.

Pored fotografija, u postavci spomen-sobe su ratne zastave jedinica, dokumenti i drugi eksponati iz ratnog perioda.

– Nije slučajno što smo prvi novogodišnji prijem organizovali baš za predstavnike boračkih organizacija, jer su porodice boraca najzaslužnije za stvaranje Republike Srpske, a pogotovo što su brojni borci za Srpsku dali i svoj život ili dijelove tijela.

TESTNA REKLAMA

 Naša saradnja sa boračkim organizacijama bila je dobra u prethodnom periodu i hvala im što nam pomažu da odgovorimo na potrebe boračkih kategorija, jer su ove organizacije spona između Gradske uprave i krajnjih korisnika – naveo je Mićić, čestitajući 2019. godinu i poželivši da bude bolja od prethodne.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Miodrag Stevanović naveo je da je ova organizacija veoma aktivna i da je saradnja sa Gradskom upravom uspješna.

– Najznačajniji projekat koji je završen ove godine je svakako otvaranje spomen-sobe. Prioritet za rješavanje problema boračkih kategorija i u narednom periodu je zapošljavanje djece poginulih boraca, a u Bijeljini je ostalo još njih desetak.
Takođe, u našem Gradu je dosta pažnje posvećeno stambenom zbrinjavanju i očekujemo da će i preostale porodice biti zbrinute – izrazio je očekivanje Stevanović.

Budžet Gradske boračke organizacije iznosi 75.000 konvertibilnih maraka, a za narednu godinu traženo je 90.000 KM.
Predsjednik Udruženja nestalih Semberije i Majevice Smilja Mitrović navela je saradnja sa Gradskom upravom veoma dobra.

– Mi nismo zadovoljni radom institucija koje se bave traženjem nestalih i želimo da se taj proces riješi – navela je Mitrovićeva, dodajući da na području koje pokriva ovo Udruženje u protekloj godini nisu pronađeni ostaci ni jedne osobe od 57 koliko se traži, dok su na području Republike Srpske pronađeni posmrtni ostaci 21 osobe.

Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...