Miodrag Stevanović, predsjednik BO Bijeljina

Optužnica protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora „Službenog glasnika Republike Srpske“ Miloša Lukića je presedan, sulud i besmislen čin sudova koji inače sude svemu što je srpsko, rekao je Srni predsjednik Boračke organizacije Bijeljina Miodrag Stevanović.

„Podržavamo naše institucije, uz predsjednika smo uvijek, a ovo suđenje, ova optužnica je van svake pameti, jer mu sude oni koji za sve što ne odgovara ovoj zemlji krive našeg predsjednika“, naveo je Stevanović.

On je ponovio da je stav bijeljinske Boračke organizacije bio i ostao – puna podrška predsjedniku Miloradu Dodiku u odbrani svih institucija Srpske.

„Mi ne priznajemo /Kristijana/ Šmita, takozvakog visokog predstavnika, stojimo svi u zaštiti i odbrani predsjednika Dodika, u odbrani Republike Srpske“, rekao je Stevanović i dodao da Šmit, od kada se pojavio, donosi samo nevolje ovoj zemlji.

On je poručio da niko nema pravo da ruši ustavni integritet Republike Srpske, njen dignitet i autoritet, a posebno da dovodi u pitanje imovinu Srpske.

Sud BiH zakazao je za sutra ročište na kojem bi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i vršilac dužnosti direktora „Službenog glasnika Republike Srpske“ Miloš Lukić trebalo da se izjasne o krivici po optužnici za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita. Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dodika i Lukića za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita koga Srpska ne smatra visokim predstavnikom, jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savjetu bezbjednosti UN. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: bijeljina.org/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име