Kolegij NSRS zakazao je sjednicu parlamenta za sljedeći utorak, a tačka dnevnog reda o kriminalizaciji klevete će biti na odmah iza Aktuenog časa i poslaničkih pitanja, rekao je Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

On je rekao da smatra da su prema prijedlogu zakona novčane kazne snižene u dovoljnoj mjeri da se može smatrati da kriminalizacija klevete praktično ne postoji, iako se ta odredba i dalje nalazi u tekstu.

Ističe da će pravni tim Ujedinjene Srpske analizirati tekst zakona i da će nakon toga donijeti stav o pomenutom zakonu.

Stevandić je rekao da su predstavnici PDP i Liste za pravdu i red glasale protiv da krominalizacija bude uvrštena na dnevni red, dok SDS nije prisustvovao sjednicama.

Nebojša Vukanović, narodni poslanik u NSRS naveo je da je smanjenje novčanih kazni samo pokušaj da se sakrije klizanje Republike Srpske u diktaturu, istakavši da je ovo jako opasan zakon.

Rekao je da novinari i svi slobodni građani mogu da očekuju progon i da će biti podložni odlukama tužilaštava uz izricanje mjera zabrana sve dok traje postupak te da je to jedan od razloga što je glasao protiv da se ovaj zakon stavi na dnevni red.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име