STEVANDIĆ: SDA i Islamska zajednica u BiH radikalizuju situaciju u zemlji

Datum:

Share post:

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da predstavnici SDA i Islamske zajednice u BiH maksimalno radikalizuju situaciju u BiH, smišljeno podržavajući izjave koje govore protiv Republike Srpske te poručio da to ne smije biti ignorisano i potcjenjivano.

Stevandić je ocijenio opasnom i sramnom otvorenu podršku najviših predstavnika Islamske zajednice, pa i njegog poglavara Huseina Kavazovića, ali i pojedinih bošnjačkih zvaničnika, onima koji Srpsku nazivaju „genocidnom tvorevinom“, „okotom“, Svetog Savu „fašistom“, a Srpsku pravoslavnu crkvu „sektom“, jer je umjesto osude nastavljeno sa širenjem međunacionalne mržnje.

– Mislim da se sve ovo smišljeno rade predstavnici SDA i Islamske zajednice u BiH – rekao je Stevandić za „Glas Srpske“, komentarišući potez Islamske zajednice u BiH da nakon što je stala u odbranu imama iz Kozarca kod Prijedora Amira Mahića, isto to uradi i u slučaju profesora na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću Muharema Štulanovića, koji je u jednom od svojih posljednjih govora rekao da je „Srpska genocidni okot 9. januara“.

Stevandić je naglasio da je jako zabrinut zbog svega toga, pogotovo jer na sve ovo ne postoji reakcija međunarodne zajednice.

– Oni nisu osudili ni napade na srpsku djecu u Sarajevu. Ta netrpeljivost polako ključa i prijeti da preraste u nešto više. Sve ovo nikako ne smije biti ignorisano i potcjenjivano – istakao je Stevandić.

Prema njegovim riječima, postaje sve očiglednije da su određeni ljudi iz SDA i Islamske zajednice donijeli odluku da maksimalno radikalizuju situaciju u BiH, a koja bi mogli voditi i do većih nacionalnih ekscesa.

– Glavno pitanje je kuda vodi ova nova radikalizacija. Odgovor na to pitanje znaju ovi koji sve ovo svjesno zakuvavaju – dodao je Stevandić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pokret za Bijeljinu podjelom sadnica voća i ruža najavio početak „Aprila mjeseca čistoće“ (foto, video)

Članovi i aktivisti Pokreta za Bijeljinu danas su, u susret „Aprilu mjesecu čistoće“, podijelili sadnice voća, vinove loze...

Razvojna agencija Grada Bijeljina organizovala Infodan – prezentacija Programa rada za 2023.godinu

Razvojna agencija Grada Bijeljina danas je organizovala Info dan, odnosno, prezentaciju Programa rada za 2023. godinu Razvojne agencije Grada...

Načelnik Savić učestvovao u Beču na Konferenciji u organizaciji OEBSA

„Na sastanku u Beču imao sam priliku da zajedno sa načelnikom Teočaka Taibom Muminovićem učestvujem u radu konferencije...

Dnevni horoskop za 31. mart

OVAN POSAO: Napredujete iz dana u dan. Ovakva dinamična atmosfera vam potpuno odgovara. Ovo je u potpunosti energija koja vama...