STEVANDIĆ: Prvo u F BiH obnoviti spomenike antifašistima

Datum:

Share post:

Poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić smatra da bi u Federaciji BiH (FBiH) prvo trebalo da obnove sve porušene spomenike antifašistima, pa onda da obilježavaju antifašističke praznike.

 
 
 
 
 
Komentarišući izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da će doći dan kada će se 25. novembar, koji se u FBiH obilježava kao "dan državnosti BiH", slaviti u svim krajevima BiH, Stevandić je rekao da se nada da će doći dan "kada će svi oni doći pameti i prestati biti licemjeri, pogotovo Džaferović".
 

"Prvo bi trebalo da se pobrine da se svi antifašistički spomenici koji su porušeni u Federaciji, a mnogo ih je, obnove. Ne može se zaklinjati u 25. novembar, a istovremeno rušiti antifašističke spomenike i davati imena školama po onima koji su bili na strani fašista, upravo protiv tog 25. novembra", istakao je Stevandić.

S druge strane, rekao je Stevandić, možda će doći dan kada će shvatiti da ne mogu odrediti Republici Srpskoj koji će praznik slaviti.

"Mnogo prije toga će doći dan kada će 9. januar biti najveći praznik na Balkanu i kada će svi pripadnici srpskog naroda u svim zemljama i dijaspori slaviti 9. januar. Prije će doći taj dan", poručio je Stevandić.

TESTNA REKLAMA
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...

21. “Zlatni kotlić Semberije“ u subotu u Banji Dvorovi

Turistička organizacija Grada Bijeljine i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Semberije“ koja se održava po 21....

BANJA DVOROVI: Ne bavimo se paušalnim ocjenama i procjenama

Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ljubiša Petrović, najavio je pokretanje krivičnih prijava protiv službenika i odgovornih lica...