STEVANDIĆ: Opozicija izaziva nemire skupom ispred NS RS (foto)

Datum:

Share post:

Opozicija izaziva nemire skupom ispred NSRS

Okupljanje opozicije Stevandić naziva provokacijom i izazivanjem nemira u Republici Srpskoj umesto da se, kako je rekao, bore protiv Kristijana Šmita.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je da su oni koji su dobili sankcije to dobili radi odbrane Republike Srpske i izglasavanja zaključaka i da isti nisu prekršeni.

„Mi u parlamentu BiH nismo sami i čuvamo dignitet institucija Republike Srpske. U zaključcima piše da mi moramo da se pitamo na nivou BiH, a kako ko zaključke tumači, vi ili opozicija to je druga stvar  „, rekao je Stevandić na pres konferenciji u Banjaluci i poručio da bi Republika Srpska trpjela štetu da nije izabran ministar finansija i trezora BiH“, kaže predsjednik NS RS, Stevandić.

Kaže da se optužnica protiv Dodika dešava zato što poštuje zaključke Narodne skupštine.
Okupljanje opozicije naziva provokacijom i izazivanjem nemira u Republici Srpskoj umesto da se, kako je rekao, bore protiv Kristijana Šmita.

„Opozicija nikada do sada nije zatražila sazivanje Kolegijuma NSRS, a tu se zakazuje dnevni red. Izbegavanje ove procedure je pokušaj da nas okrive. Drugo, svima je poznato da u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju,  za skupove 50 metara od štićenih objekata dozvolu nije dobio niko, ali su oni svjesno izabrali plato ispred NSRS kako bi izazvali sukobe“, rekao je Stevandić.

Dalje kaže da su pojedine boračke organizacije namjeravale da dođu ispred Narodne skupštine na mjesto gdje je zakazan protest opozicije, ali da oni ne žele da ih opozicija isprovocira pa se nakon komunikacije s njim od toga odustalo. Stevandić međutim nije otkrio ko ga je konkretno kontaktirao.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Svečano otvaranje košarkaškog terena na stadionu Radnika

U sklopu stadiona Radnik u Bijeljini obnovljen je i stavljen u upotrebu za našu djecu i omladinu sportski...

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...