Stevandić izabran za predsjednika Narodne skupštine RS

Datum:

Share post:

Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske i poslanik u Narodnoj skupštini RS, izabran je za novog predsjednika republičkog parlamenta i to kao jedini kandidat za ovu funkciju.

Stevandić je dobio podršku poslanika koje dolaze iz stranaka većine predvođene SNSD-om, njih 51. Protiv je bilo 22 i svi iz opozicije.  Međutim, ova tačka dnevnog reda izazvala je ogromnu raspravu, posebno iz dijela opozicije. 

U svom prvom obraćanju, Stevandić je rekao da se nada se su svi došli u poziciju da počnu da rade, te se zahvalio na izboru.

„Hvala svima koji nisu glasali za mene, i hvala onima koji jesu. Svi smo mi Republika Srpska“, poručio je Stevandić.

Đorđe Vučinić, poslanik Liste „Za pravdu i red“ kazao je da je Stevandić „sjajan“ kandidat, a da ko god bude presjedavao mora znati da je skupština najvažnija i da se na njoj zastupa volja naroda. 

„Stevandićeva biografija nije potpuna. Mi moramo znati s kim je on okružen, kao što je Kostadin Vasić, višestuki povratnik u činjenju krivičnih djela. Pa ne bi bilo dobro da se zamjerimo njima“, rekao je Vučinić. 

Radislav Dončić, poslanik PDP-a u NSRS rekao je opozicija očigledno nema pravo diskutovati i pozvali da se rukovodstvo pridržava poslovnika te da dozvoli diskusiju kada se ukazuje na izborne nepravilnosti i neregularnosti. 

„PDP ne podržava Stevandića jer smatramo da to nije zaslužio“, naveo je Dončić, dok je Igor Crnadak, takođe poslanik ove stranke dodao:

„Ovo nije SNSD-ovo prelo. Smatram da ovo nije svečan već tužan dan za Srpsku i naše institucije“, istakao je Crnadak. 

Stevandić nema podršku ni SDS.

„Sve je ovo stvar političke trgovine. Zamislite čovjeka koji je zaspao u vremenu kada je Stevandić jurišao protiv vlasti, a onda se probudi, gleda skupštinu i vidi da SNSD predlaže gospodina Stevandića za predsjednika NSRS. Mi smo protiv njegovog izbora. Jer ovdje poslanika kojima je Stevandić davno govorio da ste lopovi i razbojnici. Srećno vam bilo, eto vam ga“, poručio je Vukota Govedarica, poslanik SDS-a.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Višestruko grananje u Excel izvještajima

Postoje situacije, prilikom kreiranja izvještaja, kada se izbori ne svode samo na "DA" ili "NE" već od jednog...

AGRO SAVJET: Zašto je bitno ogrtanje krompira i kada nije preporučljivo

Ogrtanje ili zagrtanje krompira je ključna agrotehnička mjera koja ima značajan uticaj na uspijeh i kavalitet uzgoja ovog...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođen je jedan dječak. Broj rođenih i upisanih...