Stečajna upravnica Banke Srpske podnijela ostavku

Datum:

Share post:

Stečajna upravnica Banke Srpske Mirjana Golić zatražila je od sudije da je razriješi dužnosti upravnika banke.

Golićeva je zahtjev sudu podnijela prije dva dana i samo je kratko navela da razrješenje traži iz ličnih razloga. Ona danas nije odgovarala na naše pozive.

Mirjana Golić je od imenovanja na ovu funkciju imala oštre rasprave sa pojedinim članovima Odbora povjerilaca i Skupštine povjerilaca Banke Srpske, a prije svih, sa predstavnicima Ministarstva finansija RS i Investiciono-razvojne banke (IRB) RS.

Skupština povjerilaca banke je prije godinu dana odbacila izvještaj stečajne upravnice i većinu odluka koje je predložila zahvaljujući glasovima IRB-a, Ministarstva finansija RS i drugih povezanih lica, čija potraživanja je Golićeva svrstala u peti suspendovani isplatni red, što znači da će biti posljednji u redu namirenja.

TESTNA REKLAMA

Golićeva je i tada od sudije zatražila razrješenje, ali pismeni zahtjev nije podnijela, tako da sudija o tome nije ni odlučivao.

Verbalni okršaji između stečajne upravnice i povjerilaca, u prvom redu IRB-a i Ministarstva finansija RS, nastavljeni su i nakon toga. Golićeva je iznosila niz teških optužbi na njihov račun, između ostalog, i to da ne rade u interesu svih povjerilaca i da ciljano vode stečaj u samo njima znanom pravcu, ali ni IRB nije ostao dužan te je optužio Golićevu da svjesno obmanjuje povjerioce i iznosi tvrdnje kojima na progrešan način prikazuje njihove aktivnosti.

Burno je bilo i na sjednici Odbora povjerilca u februaru ove godine, a polemiku je tada izazvao angažman advokata.

Okružni privredni sud u Banjaluci donio je 4. aprila 2017. godine rješenje o otvaranju stečaja u Banci Srpske, a za stečajnog upravnika imenovana je Mirjana Golić iz Gradiške.

​Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Hiljadu učesnika iz 58 klubova na Međunarodnom rukometnom turniru u Bijeljini

Hiljadu učesnika iz 58 klubova na Međunarodnom rukometnom turniru u Bijeljini. BIJELJINA HANDBALL CUP 2022 će biti održan 19,...

NAŠA REPUBLIKA SRPSKA na današnji dan DOBILA IME

Narodna skupština Srpske Republike BiH usvojila je u Banjaluci 12. avgusta 1992. godine Deklaraciju o državnom i političkom...

RiTE „Ugljevik“ i „Elektro – Bijeljina“ u plusu – Za pola godine ostvarena VIŠEMILIONSKA DOBIT

Zavisna preduzeća Elektroprivrede Republike Srpske (ERS), osim Elektrokrajine, završila su prvu polovinu ove godine u plusu te...

SAVO MILOŠEVIĆ novi trener Partizana

Legendarni srpski fudbaler Savo Milošević vratio se na klupu Partizana, objavili su mediji u Srbiji. Nakon eliminacije u kvalifikacijama...