Savska regata, osma po redu, startovala je danas uz učešće preko 150 plovila i oko 800 učesnika iz Bijeljine, okolnik opština, ali i susjedne Srbije, čime je ozvaničen početak “Pantelinskih svečanosti”.

Startovala Savaska regata sa oko 800 učesnika

Regata je zvanično počela u subotu uveče, kada se u improvizovanom kampu, na obali Save kod Crnjelova, okupio veliki broj učesnika, kako bi na vrijeme pripremili svoja plovila i razmjenili iskustva, ali i započeli zabavu i druženje, koje je potrajalo čitavog dana. A kako bi čitava manifestacija protekla u najboljem redu, pobrinuli su se organizatori – predstavnici Turistička organizacje i uprave Grada Bijeljina. 

“Ono što je nama najbitnije, jeste da su sve mjere obezbjeđenja i zaštite preduzete. U okviru prijave za učešće, učesnici su popunili i obrazac o odgovornosti te dobili odštampana pravila ponašanja, koja većina njih uglavnom zna, jer su učestvovali na regati i prethodnih godina. Događaj obezbjeđuje policija, granična policija, vatrogasci, pripadnici civilne zaštite, ronioci i ekipe hitne pomoći bijeljinskog doma zdravlja“, rekla je Dragana Dimić, portparol Turističke organizacije Grada Bijeljina.

“Imamo odlične preduslove – lijepo vrijeme, veliki broj učesnika, kako domaćih, tako i sa strane. Svima nima bih poželio dobrodošlicu i da se provedu uskladu sa današnjim vremenom. Da bude lijepa atmosfera, lijepo druženje i da sa ove regate ponesu najljepše uspomene“, rekao je Sreten Vučković, predstavnik bijeljinske gradske uprave. 

A atmosfera je stvarnoo bila fantastična. Nasmijana lica, vesela muzika, rashlađeno piće, ali i roštilji, pa čak i ražnjevi na skoro svim plovilima.

Očekuje se da učesnici na cilj, kod Sremske Rače počnu da pristižu već oko 16:00 časova, a za najbrojniju i najveseliju ekipu, kao i za ekipu koja ima najljepše uređeno plovilo, organizatori su obezbjedili prigodne nagrede. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име