Stanovnici MZ „Filip Višnjić“ Bijeljina nezavodoljni rješenjem iz Nacrta regulacionog plana

Datum:

Share post:

U Mjesnoj zajednici „Filip Višnjić“ u Bijeljini, danas se okupilo tridesetak građana koji su medijima željeli da izlože problem sa kojim se susreću u svojoj MZ.

Branislav Marjanović, jedan od stanovnika, rekao je da je inicirao ovaj vid sastanka, jer su nezadovoljni Nacrtom regulacionog plana iz više razloga.

„Stanovnici nemaju kome da se obrate. Ne postoji radno tijelo ili organ na nivou grada koje bi regulisalo ovu materiju. S obzirom da je radni dan, odnosno radno vrijeme, nije moglo više stanovnika da dođe, ali su svojim potpisom verifikovali ovu problematiku koja će ući u zajedničku primjedbu koja će biti predočena Odjeljenju za prostorno uređenje“, rekao je Marjanović i dodao da je cilj da se zaštite prava i interesi građana na jednak način.

Kako kaže, Regulacionim planom je predviđena gradnja većeg broja objekata u ovom dijelu grada, a da to nije usaglašeno sa pravilima struke.

TESTNA REKLAMA

„Prije godinu dana obratio sam se Odjeljenju za prostornu uređenje Gradske uprave Bijeljina, vezano za izdavanje lokacijskih uslova za izgradnju višeporodičnog stambenog objekta od pedesetak stanova u Jermenskoj ulici. Odobrena je izgradnja objekta sa sedam nadzemnih etaža, odnosno prizemlje plus sedam etaža, sa izgradnjom podrumske etaže, koja bi svojim gabaritima izlazila izvan horizontalnih gabarita objekta i pružala bi se do same granice naših katastarskih parcela. Na taj način bi ta “građevinska jama”, odnosno podrumska etaža, mogla ugroziti postojeće stambene objekte na toj lokaciji. Takav plan je neprihvatljiv, jer se radi o parceli od 2.533 m2. U tom slučaju otpadao bi i prostor za zaštitu od požara, a pristupni put za protivpožarno vozilo, po zakonu, mora imati širinu od 3,5 metara”, objasnio je Marjanović.

On je istakao i da je Odjeljenje za prostorno uređenje izvršilo i prekršaj povodom rješenja inspektora. Kako kaže, na izdate lokacijske uslove, već su izdata rješenja s obrazloženjem da su nezakoniti i da treba da budu stavljeni van snage, a da je nakon izmjena i dopuna prvobitnih lokacijskih uslova novo rješenje još gore od prvobitnog rješenja.

Predsjednik Mjesne zajednice Slaviša Ilić, rekao je da je izašao u susret građanima, jer im je neprihvatljiv Regulacioni plan koji je stavljen na javni uvid i kojim, kako kaže, nisu dovoljno informisani stanovnici ove MZ. Ono što je Ilić istakao je da je građevinski inspektor dvaput izlazio na teren i obarao Plan.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

“UPITNA PLATA“ za radnike Gradske uprave Grada Bijeljina!?

Kako portal Dešavanja u Bijeljini nezvanično saznaje upitno je da li će radnici Gradske uprave Grada Bijeljina dobiti...

SKUPŠTINA SRPSKE, prvog decebra: Izbor delegata u Dom naroda BiH i u Vijeće naroda RS

Prva posebna sjednica NSRS u četvrtak Prva posebna sjednice Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi da bude održana u...

Šta donosi promjena na čelu PDP: Stanivuković (ne)će u simbiozu s Dodikom

Izborni Sabor PDP na kojem bi ta stranka trebalo da dobije novog predsjednika biće održan na proljeće sljedeće...

Šta otkrivaju presude za seksualno nasilje u BiH: Žrtve silovanja na udaru NEČASNIH SUDIJA I TUŽILACA

Silovanje se u BiH još uvijek smatra krivičnim djelom drugog reda, iako je to teški zločin, sa trajnim...