Stanovnici MZ „Filip Višnjić“ Bijeljina nezavodoljni rješenjem iz Nacrta regulacionog plana

Datum:

Share post:

U Mjesnoj zajednici “Filip Višnjić” u Bijeljini, danas se okupilo tridesetak građana koji su medijima željeli da izlože problem sa kojim se susreću u svojoj MZ.

Branislav Marjanović, jedan od stanovnika, rekao je da je inicirao ovaj vid sastanka, jer su nezadovoljni Nacrtom regulacionog plana iz više razloga.

“Stanovnici nemaju kome da se obrate. Ne postoji radno tijelo ili organ na nivou grada koje bi regulisalo ovu materiju. S obzirom da je radni dan, odnosno radno vrijeme, nije moglo više stanovnika da dođe, ali su svojim potpisom verifikovali ovu problematiku koja će ući u zajedničku primjedbu koja će biti predočena Odjeljenju za prostorno uređenje”, rekao je Marjanović i dodao da je cilj da se zaštite prava i interesi građana na jednak način.

Kako kaže, Regulacionim planom je predviđena gradnja većeg broja objekata u ovom dijelu grada, a da to nije usaglašeno sa pravilima struke.

“Prije godinu dana obratio sam se Odjeljenju za prostornu uređenje Gradske uprave Bijeljina, vezano za izdavanje lokacijskih uslova za izgradnju višeporodičnog stambenog objekta od pedesetak stanova u Jermenskoj ulici. Odobrena je izgradnja objekta sa sedam nadzemnih etaža, odnosno prizemlje plus sedam etaža, sa izgradnjom podrumske etaže, koja bi svojim gabaritima izlazila izvan horizontalnih gabarita objekta i pružala bi se do same granice naših katastarskih parcela. Na taj način bi ta “građevinska jama”, odnosno podrumska etaža, mogla ugroziti postojeće stambene objekte na toj lokaciji. Takav plan je neprihvatljiv, jer se radi o parceli od 2.533 m2. U tom slučaju otpadao bi i prostor za zaštitu od požara, a pristupni put za protivpožarno vozilo, po zakonu, mora imati širinu od 3,5 metara”, objasnio je Marjanović.

On je istakao i da je Odjeljenje za prostorno uređenje izvršilo i prekršaj povodom rješenja inspektora. Kako kaže, na izdate lokacijske uslove, već su izdata rješenja s obrazloženjem da su nezakoniti i da treba da budu stavljeni van snage, a da je nakon izmjena i dopuna prvobitnih lokacijskih uslova novo rješenje još gore od prvobitnog rješenja.

Predsjednik Mjesne zajednice Slaviša Ilić, rekao je da je izašao u susret građanima, jer im je neprihvatljiv Regulacioni plan koji je stavljen na javni uvid i kojim, kako kaže, nisu dovoljno informisani stanovnici ove MZ. Ono što je Ilić istakao je da je građevinski inspektor dvaput izlazio na teren i obarao Plan.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Uprava BiH za zaštitu zdravlja bilja: Jović potpisao protokol o saradnji u fitosanitarnoj oblasti sa Crnom Gorom

Direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja  Predrag Jović i direktor Uprave za sigurnost hrane, veterinu i fitosanitarne...

U Savjet ministara stigao HDZ-ov prijedlog: Еvo šta predlažu za izbor hrvatskog člana Predsjedništva

HDZ-ov dokument sa prijedlogom izmjena Izbornog zakona BiH upućen je Savjetu ministara, a u njemu je naveden i...

PU BIJELJINA: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, juče i danas, učestvovali...

PU BIJELJINA: U februaru ove godine 10% manje kriminaliteta u odnosu na februar prošle godine

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina u februaru je krivičnim djelom privrednog kriminaliteta pričinjena šteta od...