Stanje na mjernim stanicama Radalj i Jamena i Hidoelektranama Piva i Zvornik i dalje uredno

Datum:

Share post:

U Bijeljini je u proteklih 24 časa palo 3,7 litara kiše po metru kvadratnom, dok su u Foči padavine bile nešto obilnije i u dvadesetčetveročasovnom zbiru iznosile su 16,9 litara po metru kvadratnom.

Vodostaj na mjernoj stanici Radalj na Drini u toku noći bio je u padu, a u 12.00 časova danas iznosio je 192 centimetra. Granica redovne odbrane od poplava na ovoj mjernoj stanici iznosi 450 centimetara, što znači da je situacija uredna.

Vodostaj na mjernoj stanici Jamena na rijeci Savi danas u 12.00 časova iznosio 652 centimetra, što je takođe ispod granice redovne odbrane, koja na ovoj mjernoj stanici iznosi 970 centimetara.

Hidroelektrana Piva radi četvrtinom svog kapaciteta, sa trenutnim protokom od 73 kubna metra vode u sekundi, dok je protok na hidroelektrani u Zvorniku 511 kubnih metara u sekundi.

Republički Hidrometeorološki zavod prognozirao je za danas sredinom dana slabu do umjerenu kišu na jugu, dok će u ostalim predjelima biti pretežno suvo i toplo, na sjeveru uz sunčane periode. Popodne padavine jačaju na jugu gdje će biti i pljuskova sa grmljavinom uz obilne padavine. Kiša će se širiti od juga ka većeni predjela. Jača kiša će padati u sarajevsko-romanijskoj regiji i na jugozapadu, a najmanje padavina se očekuje na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku. Jače padavine će se nastaviti i u noći. Maksimalna temperatura vazduha od 7 stepeni Celzijusovih na jugozapadu do 14 stepeni Celzijusovih na sjeveroistoku, u višim predjelima na zapadu od 4 stepena.

U Srpskoj se sutra očekuje oblačno jutro sa kišom. Na jugu i jugoistoku jače padavine, a u ostalim predjelima slabija kiša. Popodne i uveče padavine ponovo jačaju u Hercegovini i Sarajevsko-romanijskoj regiji, a uveče i u toku noći će jačih padavna biti i ponegdje na sjeveru. Minimalna temperatura vazduha će biti od 5 do 11 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od 1 stepen. Maksimalna temperatura vazduha od 8 stepeni Celzijusovih na jugozapadu do 15 stepeni Celzijusovih na istoku, u višim predjelima na zapadu od 4 stepena.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Kako da zaštitite vašu baštu i biljke od nevremena

Bašte i vrtovi su dio mira i ljepote u našim životima, ali ih nevrijeme može brzo pretvoriti u...

Srpska bogatija za 13 djevojčica i 12 dječaka

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 25 beba, 13 djevojčica i 12 dječaka,...

Odbojkaši „Radnika“ odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Odbojkaši Radnika odbranili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Iako nisu imali prednost domaćeg terena u finalu, odbojkaši Radnika...

VRIJEME DANAS svježije uz moguće naoblačenje

Ujutru promenljivo uz sunčane periode i hladno, u višim predelima mraz, a slab mraz je moguć i ponegde...