STANIVUKOVIĆ: U narednih sedam dana biće poznat čitav kabinet

Datum:

Share post:

U narednih sedam biće poznati zamjenik i čitav kabinet gradonačelnika Banjaluke, rekao je za "Nezavisne" Draško Stanivuković, novoizabrani gradonačelnik Banjaluke. Prema njegovim riječima, u ovom trenutku su fokusirani na razmišljanje o najboljim rješenjima i istrajavanju na suštinskoj postavci buduće Gradske uprave.

 

"Ovom prilikom pozivam sve najbolje među nama, profesore, ljekare te stručnjake iz različitih oblasti da se prijave na konkurse, jer su najbolji potrebni da bi se Banjaluka razvijala", naveo je Stanivuković.

Istakao je da će kroz nekoliko dana pozvati sve privrednike i preduzetnike iz Banjaluke kako bi razgovarali o tome šta Gradska uprava može uraditi za privredu koja je pogođena virusom korona.

TESTNA REKLAMA

"Želja je da grad posegne za mnogim mjerama i uradi sve što je moguće za privredu. Spremni smo da se odričemo i sve svoje kapacitete preusmjerimo zarad privrede i razvoja", objasnio je Stanivuković.

Na pitanje koji su prvi koraci koje će učiniti kao gradonačelnik Banjaluke, Stanivuković je odgovorio da je to revizija svega što je dosad urađeno u javnim preduzećima na području grada.

"Izvršićemo reviziju svega što je urađeno u posljednjih 20 godina, potpisanih ugovora, transakcija novca, kao i odgovornosti za one koji su to uradili. Nakon toga ćemo se fokusirati na privredu i nova radna mjesta te otvoriti Banjaluku prema investicijama. Plan je da omogućimo i našim ljudima u inostranstvu koji su zaradili novac da se vrate ovdje, ulažu i zapošljavaju građane", rekao je Stanivuković.

Naglasio je da je cilj racionalizacija troškova grada te potpuna transparentnost i smanjivanje nepotrebnih izdvajanja.

"Neke stručne usluge i izmišljeni savjetnici nisu potrebni novoj Gradskoj upravi, a taj novac ćemo preusmjeriti na subvenciju vrtićima, javnom prevozu, za kupovinu udžbenika i ostalih stvari koje su najpotrebnije za građane", zaključuje Stanivuković.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...