STANIVUKOVIĆ: Pozovimo 1413 i POMOZIMO porodici Kovačević

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, posjetio je danas porodicu Kovačević iz Gornje Piskavice, čiji član, devetnaestogodišnji Nikola, boluje od Volfovog sindroma, teške i rijetke bolesti.
 

Tom prilikom, gradonačelnik im uručio jednokratnu novčanu pomoć i osnovne životne namirnice, te najavio da će ubrzo biti sistemski riješen problem sa primanjima bez kojih je ostala ova porodica nakon Nikolinog punoljetstva.

– Moja dužnost, u ime Grada, jeste da ovaj problem riješimo sistemski. Moram reći da je sramotna jedna ovakva odluka za djecu kojima nijedna ustanova ne može da pomogne, da ih pripazi koliko treba i da su prepušteni roditeljima. Grad je predvidio da ta djeca dobijaju pomoć do 18 godine i ta odluka stoji tako godinama – rekao je Stanivuković.

Istakao je da će već sutra biti predloženo da se ta odluka promijeni.

– Nema onog ko to neće podržati. I to je onda riješeno sistemski – naglasio je gradonačelnik.

TESTNA REKLAMA

Ovom prilikom, pozvao je sugrađane da do kraja januara pozovu humanitarni broj 1413 za pomoć ovoj porodici.

Stanivuković je danas najavio da će Grad praviti i humane parkinge, od kojih će prihod ići u humanitarne svrhe.

Takođe, Grad će ponuditi svoj bilbord za oglašavanje humanitarnih akcija ili drugih humanih stvari.

– Moramo da vratimo humanu dušu ovom gradu, da mislimo o ovim ljudima. I danas kada sam ovdje došao, ne bi bilo u redu da pomognemo samo jednoj porodici. Šta ćemo sa drugim koji su slični? NJih je nekoliko desetina i Grad to može riješiti sistemski. To je moja dužnost, ali isto tako, dok to ne riješimo sistemski, moja dužnost je bila da posjetim i upoznam ovu čestitu porodicu Kovačević – zaključio je Stanivuković.

Nikolin otac, Milovan Kovačević zahvalio je gradonačelniku Stanivukoviću na posjeti, ističući da im je značajno što ih je posjetio, upoznao njihov problem i najavio rješenje.

– Nadam se da će se uspjeti riješiti ovaj problem sa primanjima koje je imao moj sin do punoljetstva. Mislim da bi najbolje bilo i za roditelje i za ovakvu djecu da imaju novčana primanja cijelog života. Mi kao roditelji smo sve slabiji i bolesniji zato nam je ova pomoć neophodna – rekao je Milovan i zahvalio svima koji su do sada pružili podršku njegovoj porodici.

Naveo je da Nikola boluje od rijetkog Volfovog sindroma, sa devet dijagnoza.

– Na liječenju u Beogradu, rečeno nam je da je Nikola četvrti slučaj te bolesti u svijetu. Teško je jednoj porodici koja nema mjesečnih primanja da obezbijedi plaćanje svih režija i kupovinu lijekova neophodnih za Nikolu. Živio sam od svog rada i sada mi je teško i da tražim pomoć od drugih, ali moramo se boriti – rekao je Milovan.

U ime Udruženja “Mozaik prijeteljstva”, koje je do sada u više navrata pomagalo ovoj porodici, Miroslav Subašić je izrazio zadovoljstvo gradonačelnikom najavom da će problem ovih porodica biti riješen kroz sistem.

– Srećan sam jer sam danas vidio da se u pet minuta priče sa gradonačelnikom Stanivukovićem došlo do rješenja problema. Ne samo za Nikolu, nego i za drugu djecu. Vjerujem da će Banja Luka sa novim načinom razmišljanja i upravljanja, ipak razmišljati i o djeci i ljudima koji jako teško žive – rekao je Subašić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...

Zlatko Maksimović prisustvovao svetoj arhijerejskoj liturgiji povodom slave Grada Bijeljina

Povodom obilježavanja slave Grada Svetog Pantelejmona, jutros je sa početkom u 10 časova, služena sveta arhijerejska liturgija u...

DODIK: Poziv građanima i preduzećima da se upoznaju sa instaliranjem solarnih panela

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je domaćinstva i preduzeća da se u narednom periodu upoznaju s...