Stanivuković odlučan u namjeri da odbrani zemljište koje je sud dodijelio „Autoprevozu“ – „Sutra doručkujem NA PARKINGU“ (video)

Datum:

Share post:

Zbog spora Grada Banjaluka sa Autoprevozom u vezi lokacije Stare autobuske stanice, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je za sutra skup na spornoj lokaciji.

„Biću na parkingu u 10.30 i zajedno sa svima braniću svaki pedalj zemlje. Sutra tamo provodimo pauzu i doručkujemo, kao i sve što treba. Dođite svi“, rekao je Stanivuković.

Parking na Staroj autobuskoj stanici u Banjaluci je na osnovu odluke Ustavnog suda BiH pripao “Autoprevozu”, a sutra je zakazano prinudno izvršenje i uvođenje “Autoprevoza” u posjed ovog zemljišta.

Grad je najavio da će podnijeti novu tužbu protiv Autoprevoza i kažu da su prikupili 28 materijalnih dokaza koje će priložiti Ustavnom sudu BiH.

Stanivuković kaže da je “oteto” zemljište jedno od najvrijednijih, jer se tu nalazi i Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske i galerija, piše N1.

– Sudovi su raznim manifetlucima izdejstvovali da ovo prođe mimo zakona. Ovo nije prvi put da institucije legalizuju kriminalce. U slučaju Autoprevoza ključni ugovor je izgubljen, što je bizarno. Grad Banjaluka će se do posljednjeg boriti za svaki pedalj zemlje. Svi sudovi u Srpskoj su rekli da je to u zemljištu grada, a Ustavni sud BiH odluči drugačije – dodao je.

Stanivuković tvrdi da se time nastavlja otimanje imovine od Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Predsjednik SO Lopare Milenko Ristić na obilježavanju Dana grada Banjaluka

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić je u ime Opštine Lopare boravio na obilježavanju Dana grada Banjaluka. Ristića je...

Vlada Srpske dala zeleno svjetlo za uvođenje sistema „Amber Alert“

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Informaciju o uspostavljanju Sistema hitnog obavještavanja javnosti u slučaju nestanka maloljetnog lica...

MINISTAR NEŠIĆ se sastao sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolajem Petruševom (foto)

Danas sam se sastao sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolajem Petruševom. Razgovarali smo o bezbjednosnim izazovima sa kojima se...

Predstavnici Privredne komore RS i PPK Bijeljina posjetili firmu „Rakić Komerc“ iz Batkovića

"Rakić Komerc" iz sela Batković kod Bijeljine bavi se proizvodnjom i prodajom konzumnih jaja, stočne hrane i proizvodnjom...