STANIVUKOVIĆ ODGOVORIO TRIVIĆKI: U tvojim objavama jedino je možda tačan pravopis ili gramatika

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković (PDP) je odgovorio na ono što je njemu i predsjedniku PDP-a Branislavu Borenoviću poručila bivša stranačka kolegica Jelena Trivić.

Oglasio se nakon što je Trivić izjavila da će kao osnivačica stranke Narodni front štititi ljude od Stanivukovića i njegovih prijetnji. Banjalučki gradonačelnik kazao joj je da nema potrebe da bilo ko brani bilo koga od njega, saopštili su iz PDP-a.

 

„Niti koga napadam, niti se bavim takvim stvarima. Revnosno radim posao gradonačelnika i želim svima zaista, pogotovo u ove radosne praznike i dane kada se Banja Luka raduje svojim uspjesima, puno mira u svojim kućama i mnogo ljubavi u svojim srcima i dušama. Niti sam kome ikada nešto zaprijetio ili rekao, niti imam potrebe za takvim nečim, prema tome u tome se nisam ni pronašao“, naglasio je.

Prema njegovim riječima, nekad je znao komentarisati ono što se odnosilo na njegov račun i da je u tim objavama ili komentarima Trivić bilo jedino možda tačno pravopis ili gramatika i ništa više od toga.

„Jedino što sam učinio jeste da sam svoje saborce, koji su sa mnom izborili mandate, pozvao na moralni ugovor. U tom ugovoru eksplicitno je stajalo u slučaju da neko napusti PDP, pređe u bilo koju stranku, obavezuje se da će vratiti mandat. Kao što niko nikog nije prisilio da ode i da se vrati, tako niko nikog nije prisilio da tako nešto potpiše. Valjda potpis ima i neku moralnu obavezu, osim one neke formalno-pravne“, konstatovao je.

Stanivuković odlazak ljudi posmatra kao prirodnu fluktuaciju, PDP, kako je naveo, uspjesima i rezultatima u Banjoj Luci zaista očvršćava i raste te ga to raduje.

„Idu nam unutarstranački izbori koji će donijeti dodatnu čvrstinu, dolazi nam mnogo novih ljudi. PDP je u regijama iz kojih su otišli pojedinci imao godinama veoma loše rezultate, izuzev nekih sredina. To gledam kao samo dodatni razlog da tu ojačamo, uradimo više“, rekao je.

Mišljenja je da se trudi da u svim ovim procesima zadrži mir u duši i da odluke donosi stabilno, ali da niko nema pravo da se ljuti što stvari naziva pravim imenom.

Napomenuo je da su pojedini, koji odlaze iz PDP-a, dobili mandate u ovoj stranci, da je poslanik Radislav Dončić od PDP-a dobio stranačku podršku, posmatrače na izborima i logistiku.

„Vidim da je (Dončić) kritikovao posljednji događaj, otvaranje (tuniskog turnira) „Srpska Open“ za šta je i sam iskazao podršku, tražio i karte za turnir da bude tu sa nama, a onda kritike. Mene je lično pogledao u oči i rekao da ostaje u PDP,-u kao što sam ja sve njih pogledao u oči i rekao da Draško Stanivuković nikad neće biti izdajnik, prodati svoje ideale i pronevjeriti povjerenje građana“, izjavio je.

Kako je kazao, bit će na svom autonomnom putu, niti je od neke vlasti, ni režima, ni sa režimom.

„Isključivo sam u simbiozi i sinergiji s Banjalučanima i interesima naše Banje Luke. To su moji prioriteti i to je jedina istina“, zaključio je Stanivuković, saopštili su iz PDP-a.

Podsjećamo, Trivić je napustila PDP i odlučila da osnuje Narodni front nakon unutarstranačkih sukoba koji su uslijedili nedugo poslije posljednjih Opštih izbora. Bila je kandidat više opozicionih stranaka za predsjednika Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com/klix.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ: SNSD nije velika partija, igubili ste u Bijeljini 183:0!

Tomica Stojanović je na današnjoj sjednici NS RS kao poslanik SDS rekao da SNSD nije velika partija. Vi ste...

BRNABIĆ: Imate moju ostavku na stolu, Vučić, neće biti prelazne Vlade

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Predsedništva. - Premijerka Ana Brnabić izjavila...

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...