STANIVUKOVIĆ: Obnoviću mandat, Vukanovićeve krivične PRIJAVE BLESAVE (foto)

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u intervjuu za N1 Dan uživo potvrdio je da će se ponovo kandidovati za tu funkciju, a uvjeren je da će obnoviti mandat.

“Što se ne bih kandidovao, naravno, hoću i pobijediću. Razgovarate sa sadašnjim i budućim gradonačelnikom, Draško, drago mi je. Podržaće me svi, građani”, rekao je on.

N1: Ko će Vas podržati, hoće li PDP, SDS?

  • Hoće, hoće.

N1: Vukanovićeva lista?

  • To pitajte njega.

N1: Hoće li Vas podržati SNSD?

  • Neće. Mislim da će imati svog kandidata. A što bi me oni podržali, neće.

Izbori u PDP-u su se odužili smatra, ali to razumije kao mudrost Branislava Borenovića koji pokušava da se pronađe konsenzus.

VUKANOVIĆ: Da sam ministar MUP Srpske PRIVEO bih Stanivukovića (video)

N1: Koji koncept PDP-a vidite, Jelena Trivić kaže beskompromisno, bez saradnje sa režimom?Koji koncept Vi vidite, želite?

  • Šta znači beskompromisno? Ko sarađuje sa SNSD, ja ne sarađujem. Ja vidim isti taj koncept. Ako je most kompromis, onda nije beskompromisno, ako je centralno spomen obilježje, šta je kompromis? Nema kompromisa u obračunu s kriminalom i korupcijom, nema kompromisa sa gubljenjem nadležnosti Republike Srpske… RS je sveta tu nema kompromisa. Hipotetički šta to znači? Šta da dođe neka teška odluka, nacionalna, da nam oduzimaju nadležnosti, poljoprivredno zemljište, šta to znači hipotetički, ništa s njima, pa ni te teme? Naravno da sam da se SNSD promijeni. Naravno da će PDP sa mnom u bilo kojoj formi biti snažniji, imati najveći broj mandata, biti čvrsto opozicioni, nemojte zaboraviti da je PDP i vlast u Banjaluci. Da se mjeri šta i koliko uradimo, a ne koliko se svađamo. Da ne bude kao Vukan kako kaže, znate kako sam ih demolirao. Pa, ja trebam otići u Česmu, ljudi me pitaju gdje je most, a ja kažem, pjevam: Batistuta Gabrijele za tebe je Dodik Pele, pa naravno da će narod uzet pući šamarčinu, reći bježi odavde.

Stanivuković kaže da ga nije promijenila vlast, već odgovornost, te da će dati podršku SDS-ovom gradonačelniku Ljubiši Petroviću, kojeg SNSD-ova skupštinska većina želi da opozove. U kontaktu je kaže sa mnogim iz te stranke uključlujući i bivšeg predsjednika Mirka Šarovića i sadašnjeg v.d. Milana Miličevića.

Ja sam posle svega, posle svih ovih riječi da se ujedinimo u odbrani Ljubiše Petrovića. Letiću u Bijeljinu, mislim da neko ne želi da ja dođem. Ako Bog dam da se odbrani Bijeljina, zašto se borim, onda će biti zaslužan Vukan, ako ne, onda ću ja biti kriv. To tako ide. Jedini ja posle izbora pobijedio, jeidni ja ne valjam… Petrović radi svoj posao predano, posvećeno, nudim mu pomoć, podršku, želim doći, pitam ga i sada, mora neko htjeti tu Vašu podršku“, rekao je Stanivuković.

Nebojša Vukanović nekada je bio saborac, danas ga Stanivuković naziva prijateljem kojem bi pružio ruku. Taj i takav prijatelj danas je u Okružnom javnom tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića i premijera RS Radovana Viškovića, te naglasio da je on ministar unutrašnjih poslova da bi Stanivuković bio uhapšen.

Spočitava mu nezakonite finansijske transfere pa i u vezi izgradnje teniskog centra za potrebe ATP 250 međunarodnog turnira, koji se u Banjaluci održava od 17.do 23. aprila, a koji je iniciran od strane porodice Đoković.

“Blesave su Vukanovićeve prijave, veze s mozgom nemaju”, odgovara aktuelni gradonačelnik Banjaluke uz uvjerenje da će ovaj grad zadržati taj turnir dugoročno, te ističe benefite.

“U ponedjeljak je prezentacija projekta, ne idejnog rješenja, kako će sve izgledati, ne za 6 godina već za 60 dana. Kinezi ne mogu izgraditi ovakvu dvoranu za 4 mjeseca, Srbi mogu. Veća teniska imena biće u aprilu u Banjaluci, nego u Madridu, Barseloni“, optimistično najavljuje.

Potvrđuje da je izdata građevinska dozvola za privremeni objekat, bez definisanja regulacionog plana. Dodaje da će u drugoj fazi teniska dvorana biti zatvorena, stavljen joj krov i postaće multifunkcionalna dvorana za sve sportove osim vaterpola.

Prekoputa te sportske biće izgrađena i kongresna dvorana, a sve će biti definisano izmijenjenim regulacionim planom.

Pet miliona KM već je prebačeno teniskom savezu Republike Srpske, koji je preuzeo dio posla. Dodatnih 25 miliona KM kredita biće uzeto i za druge za grad ključne projekte.

“Grant teniskom savezu se nalazi u budžetu grada. Samo da otvorite budžet vidite ima 5 miliona. Ti grantovi nisu ništa čudno. U koroni su definisani grantovi recimo za Dom zdravlja”, kazao Stanivuković.

Da li je gradnja hotela Palas bila uslovljena izgradnjom Prointerovog nebodera izbjegava decidno odgovoriti, poziva se na odluke Komisije za prostorno uređenje, koja je proširila obuhvat tog dijela regulacionog plana.

Na opasku novinarke da je recimo iz Borika ranije vidjela Hram Hrista Spasitelja, koji sada zaklanja veliki stambeno poslovni kompleks pored, Stanivuković kaže:

“I moja baka je s Petrićevca kada su bile samo livade, vidjela Mrkonjić Grad”.

Na pitanje da li firma sina Željke Cvijanović gradi pomenuti teniski kompleks, odgovara da posla ima za sve koji imaju “tačke”, ne precizirajući da li radove izvodi i firma „Prim D.O.O.“ u vlasništvu mladih Cvijanovića.

Inače turnir iz serije ATP 250 četvrti je rang svjetskih teniskih takmičenja, a prethodne dvije godine ga je u Beogradu organizovala porodica Novaka Đokovića.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pokret za Bijeljinu podjelom sadnica voća i ruža najavio početak „Aprila mjeseca čistoće“ (foto, video)

Članovi i aktivisti Pokreta za Bijeljinu danas su, u susret „Aprilu mjesecu čistoće“, podijelili sadnice voća, vinove loze...

Razvojna agencija Grada Bijeljina organizovala Infodan – prezentacija Programa rada za 2023.godinu

Razvojna agencija Grada Bijeljina danas je organizovala Info dan, odnosno, prezentaciju Programa rada za 2023. godinu Razvojne agencije Grada...

Načelnik Savić učestvovao u Beču na Konferenciji u organizaciji OEBSA

„Na sastanku u Beču imao sam priliku da zajedno sa načelnikom Teočaka Taibom Muminovićem učestvujem u radu konferencije...

Dnevni horoskop za 31. mart

OVAN POSAO: Napredujete iz dana u dan. Ovakva dinamična atmosfera vam potpuno odgovara. Ovo je u potpunosti energija koja vama...