Stanivuković o sjednici NS RS: To je izdaja dogovora – koordinacija s ciljem da PDP ostane bez delegata

Datum:

Share post:

Današnji dan u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kada su se birali delegati, bio je od izuzetne važnosti iz nekoliko razloga.

Poručio je ovo gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković, gostujući na televiziji K3, koji je naglasio da sve što se dešava u skupštinskim klupama, treba da bude bitno za sistem odbrane Republike Srpske.

-Ovaj dan je danas izuzetno važan. U naredne četiri godini će se ispostaviti da mnoge odluke zavise od tog četvrtog delegata, koji su poslanici birali. U mnogim stvarima to će značiti da upravo to može da bude sistem odbrane Republike Srpske – rekao je on.

Ipak, dodao je da ono što se desilo u skupštinskim klupama je bila izdaja dogovora, navodeći da su imali dogovor da PDP, SDS i Lista za pravdu i red, sa dijelovima Pokreta za državu i SDP-om da se podrže dva opoziciona kandidata za delegate. 

Ipak, kako kaže, dogovor je propao, jer je PDP ostao bez delegata.

– To je bila izdaja dogovora. Mi smo se dogovorili da PDP glasa za naše delegate, da ga podrži Lista za pravdu i red i da imamo glasove SDP-a, što je dovoljno da se napravi jedan delagat, a drugo je bilo glasovi SDS-a sa glasom Nebojše Vukanovića. Ipak, dešava se da delegat iz reda SDS-a dobije višag glasova, a PDP manjak.  Teško je spekulisati, ali se ovdje očigledno radi o koordinaciji da PDP ostane bez delegata – naglasio je Stanivuković, u saopštenju za javnost.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: tvk3.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica. Broj rođenih i upisanih...

SERVISNE INFORMACIJE za 29. mart: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

VRIJEME DANAS pretežno sunčano

U prvom dijelu dana toplo i pretežno sunčano, na jugu i zapadu uz umjerenu oblačnost. U drugom dijelu...