Stanivuković o sjednici NS RS: To je izdaja dogovora – koordinacija s ciljem da PDP ostane bez delegata

Datum:

Share post:

Današnji dan u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kada su se birali delegati, bio je od izuzetne važnosti iz nekoliko razloga.

Poručio je ovo gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković, gostujući na televiziji K3, koji je naglasio da sve što se dešava u skupštinskim klupama, treba da bude bitno za sistem odbrane Republike Srpske.

-Ovaj dan je danas izuzetno važan. U naredne četiri godini će se ispostaviti da mnoge odluke zavise od tog četvrtog delegata, koji su poslanici birali. U mnogim stvarima to će značiti da upravo to može da bude sistem odbrane Republike Srpske – rekao je on.

Ipak, dodao je da ono što se desilo u skupštinskim klupama je bila izdaja dogovora, navodeći da su imali dogovor da PDP, SDS i Lista za pravdu i red, sa dijelovima Pokreta za državu i SDP-om da se podrže dva opoziciona kandidata za delegate. 

TESTNA REKLAMA

Ipak, kako kaže, dogovor je propao, jer je PDP ostao bez delegata.

– To je bila izdaja dogovora. Mi smo se dogovorili da PDP glasa za naše delegate, da ga podrži Lista za pravdu i red i da imamo glasove SDP-a, što je dovoljno da se napravi jedan delagat, a drugo je bilo glasovi SDS-a sa glasom Nebojše Vukanovića. Ipak, dešava se da delegat iz reda SDS-a dobije višag glasova, a PDP manjak.  Teško je spekulisati, ali se ovdje očigledno radi o koordinaciji da PDP ostane bez delegata – naglasio je Stanivuković, u saopštenju za javnost.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: tvk3.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

UROŠ RADAN iz Bijeljine SEDMI na EP u karateu na Kipru (foto)

Na Kipru je održano Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, a jedan od takmičara...

Nastavljena uspješna saradnja TO Bijeljina i PED ’’Majevica’’ (foto)

Turistička organizacija Grada Bijeljina je bila gost Planinaesko ekološkog društva – PED ’’Majevica’’. -Bili smo gosti PED ’’Majevica’’ te...

Kavazović, poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike

Kao da to nije ništa strašno: Poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike Poglavar...

Odbojkašice bijeljinskog Radnika ubjedljive protiv trebinjki

12. kolo Prve lige: ŽOK Radnik - ŽOK Leotar 3:1 Ana Zekić i drugarice uspješnije od Trebinjki u izvanrednoj...