Stanivuković blokirao platu Ninkoviću, slijede krivične prijave

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Banjaluke Draška Stanivukovića samovoljno je obustavio isplatu junske plate predsjedniku i potpredsjedniku Skupštine Grada Ljubi Ninkoviću i Saši Čudiću i sekretaru Igoru Šukalu, a kasni i isplata junskog paušala za odbornike.

Prema odluci gradonačelnika, svim zaposlenim u Gradskoj upravi još početkom prošle sedmice isplaćena je plata za juni, dok članovi skupštinskog rukovodstva kojima je do sada plata isplaćivana istoga dana kada i zaposlenicima gradske uprave još nisu dobili junska primanja. Pored članova skupštinskog rukovodstva, kasne i odborničke naknade koje su do sada uvijek bile isplaćivane oko 15-og, a najkasnije 19-og dana u mjesecu.

Predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković kaže da će sačekati kraj ovog mjeseca, a onda podnijeti krivičnu prijavu protiv gradonačelnika.

„Plata može da bude isplaćena do kraja tekućeg mjeseca za prethodni mjesec i ukoliko tako ne bude, podnijeću krivičnu prijavu protiv gradonačelnika, kao i protiv odgovorne osobe u Odjeljenju za finansije. Ne radi se o plati, već o borbi za zakonitost u radu gradske uprave na čijem čelu je nažalost ovakav gradonačelnik“,kaže Ninković.

On ističe da je ovo samo još jedna u nizu gradonačelnikovih odluka kojima se postavlja iznad zakona i ponaša kao razmaženo derište za koje ne važe nikakva pravila.

„Njemu se može ne sviđati način na koji radi Skupština i njeno rukovodstvo, ali ne može na osnovu toga i po svom ličnom nahođenju da odlučuje da li će nekome isplatiti platu. On se pogubio i potpuno izgubio kompas“, kaže Ninković.

Potpredsjednik Skupštine Saša Čudić je mnogo oštriji i kaže da je neshvatljivo do koje mjere ide samoživost i bezobrazluk u donošenju odluka.

„Niko nikome ne može uskratiti pravo na rad i platu samo zato što mu se tako prohtije. Ovo je još jedna u nizu apsolutno pogrešnih odluka gradonačelnika. Po ovom principu sutra može da kaže da će isplatiti platu samo onima koji su mu simpatični ili koji imaju plave oči ili po nekom trećem kriterijumu. Potpuno pogrešna odluka od koje neće imati nikakve koristi“,kaže Čudić.

S druge strane, gradski menadžer Bojan Kresojević izjavio je da članovima skupštinskog rukovodstva plata nije isplaćena zato što je nisu zaradili.

„Danas je 120. dan otkako nije potpisan nijedan akt od strane predsjednika Skupštine. Zbog njihovog nedjelovanja, „Akvana“ svaki dan sve više ispašta“, rekao je Kresojević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Članovi Omladinskog kruga MIZ Tuzla posjetili Bijeljinu (foto)

U nedjelju, 03. decembra 2023. godine, članovi Omladinskog kruga Medžlisa Islamske zajednice Tuzla na čelu sa predsjednikom Edinom...

MILIĆEVIĆ, načelnik Opštine Šamac DOBITNIK PRIZNANJA “Kapetan Miša Anastasijević”

Pod sloganom “Otadžbina se brani stvaralaštvom”, u Privrednoj komori Republike Srpske održana je promocija projekta “Put ka vrhu”,...

Na današnji dan PREMINUO Mirza Delibašić

Na današnji dan 2001. godine napustio nas je jedan od najboljih košarkaša ibsportista, Mirza Delibašić. Delibašić je preminuo 2001....

1/8 FINALA KUPA SRPSKE U FUTSALU: KMF Radnik MD Shop u Goraždu

U prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske danas su izvučeni parovi osmine finala Kupa Republike Srpske u futsalu, piše...