Ljubiša Stanišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Bijeljina po ovlaštenju Gradonačelnika, bio je gost emisije „Oko u Oko“ portala Dešavanja u Bijeljini, kada je pričao o samom radu Odjeljenja.

„Kako živimo u sferi informacionih tehnologija, mobilnih telefona, osnovna zamisao pokretanja moje stranice, odnosno stranice Odjeljenja na društvenim mrežama, jeste da povećamo informisanost naših sugrađana o svim aktivnostima koji djeluju u Odjeljenju za društvene djelatnosti. Odjeljenje je, zaista, kompleksno, veliki je broj odsjeka, veliki broj naših sugrađana koji traže naše usluge i s tim u vezi došli smo na odluku da pokrenemo stranicu. Osnovna zamisa jeste, kao što sam rekao, da povećamo informisanost naših sugrađana. U prethodnom periodu se dešavalo da su naši sugrađani morali više puta, možda, da pozovu telefonom da bi dobili neku informaciju, možda čak da ostave sve svoje obaveze, da dođu u odjeljenje, da bi dobili tu informaciju. Da bi to spriječili, s obzirom da živimo u eri informacionih tehnologija, mi blagovremeno na toj stranici objavljujemo sve ono što mi radimo“, objasnio je Stanišić.

Kako kaže, Odjeljenje ima širok dijapazon rad, brojne su sportske, kulturne… manifestacije koje organizuju sa različitim udruženjima, s različitim pojedinicima i potrebno je blagovremeno da informišu sugrađane o istim. 

„S druge strane, zaista, trudimo se da sve ono što svakodnevno radimo ispred Odjeljenja (donosimo neke odluke, imamo zapisnike sa sastanka, ako objavljujemo javne pozive, preliminarne liste i sve ono što Odjeljenje radi), postavljamo na tu strancu kako bi naši sugrađani blagovremeno dobili informaciju i bili upućeni u sve ono što se dešava. Sada je informacija vrijeme i za kratak period imamo preko hiljadu pratilaca i što je najbitnije naravno nas prati i prati taj način komunikacije sa sugrađanima“, rekao je Stanišić.

Iskreno dodaje da putem stranica vole da dobiji i pohvale, ali s druge strane možda još i više kritike kako bi uvidjeli gdje griješe u radu Odjeljenja.

„Naravno, sve pohvale, ali i sve kritike su dobronamjerne i trudimo se blagovremeno da odgovorimo na sve. Postavljena pitanja, sve što je iz domena rada Odjeljenja. Takođe, dobijamo veliki broj pitanja koja i nisu u nadležnost našeg odjeljenja. Mi to proslijedimo, uputimo naše sugrađane gdje trebaju da se obrate… nismo stranicu formirali samo da bi reklamirali ono što mi radimo, već da zaista komuniciramo sa našim sugrađanima i da odgovaramo na sve ono što nas pitaju. Sve ono što građani pitaju, kritikuju, naravno, pokušavamo da ispravimo koliko je u našem domenu i sve informacije o kojima nas sugrađani pitaju, prevashodno provjerimo, pa tek onda ili je ispravljamo ili ne, ili dokumentujemo da je urađena u skladu sa tim propisom za što se odnosi“, istakao je Stanišić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име