STANIMIROVIĆ: Počela kampanja „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2022“

Datum:

Share post:

Besplatnom kontrolom tehničke ispravnosti vozila na platou „Nestro“ pumpe u naselju Lazarevo, u Banjaluci, danas je počela preventivna kampanja „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2022“.

Cilj kampanje je preventivno djelovanje na unapređenju bezbjednosti učesnika u saobraćaju, odnosno besplatan pregled vozila i informisanje vozača o značaju korišćenja zimske opreme koja je zakonski obavezna od 1. novembra do 1. aprila.

Tokom akcije će se vršiti kontrola pneumatika, rashladne tečnosti, kvaliteta kočionog ulja, kontrola svjetlosno-signalnih uređaja, akumulatora, plinskih instalacija, uređaja za brisanje vjetrobrana, perača vjetrobranskog stakla i drugo.

Akcenat je stavljen na preventivno djelovanje, ne na represiju i kažnjavanje, sa osnovnim zadatkom da se vozačima ukaže na značaj korišćenja zimske opreme.

Naučno je dokazano da u zimskim uslovima pneumatici za zimsku upotrebu imaju čak četiri puta bolje prijanjanje u odnosu na ljetne pneumatike, što produkuje smanjenje zaustavnog puta do dva puta u slučaju kočenja, bolje upravljanje vozilom i sl.

Kampanju koja traje od 8. novembra do 2. decembra u gradovima i opštinama širom Republike Srpske, provodi Auto-moto savez Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom unutrašnjih poslova i „Optima“ grupom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dramska sekcija “Virus“ bijeljinske Gimnazije se predstavom “Gidionov čvor“ predstavila bijeljinskoj publici (foto)

U Bijeljini je u prepunoj sali Centra za kulturu ’’Semberija’’ održano Drugo festivalsko veče "Udahni kulturu’’ a publici...

VUČIĆ: Žele kolektivnu kaznu za srpski narod – Njemačka najangažovanija (foto)

Predsjednik Aleksandar Vučić nastavio je u Njujorku razgovore sa zvaničnicima UN i zemalja članica u borbi protiv usvajanja...

ADVOKAT STOJANOVIĆ: Još ima vremena za diplomatsku borbu protiv rezolucije o Srebrenici- Republika Srpska je trajna kategorija

„Poruka Njemačke je vraćamo vam za ono što govorite za Šmita“ Stojanović tvrdi da još ima vremena za...

SPC i vjernici danas obilježavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovjedniku

Pravoslavni vjernici i Srpska pravoslavna crkva danas obilježavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovjedniku. Drug i stradalnik svetog Prokopija Dekapolita....