ŠTA MOŽE LJUBIŠA PONUDITI BIJELJINI? UTISAK JE ČUDO! (foto,video)

Datum:

Share post:

Soleri i foleri, sličnosti i razlike virtuelne realnosti i stvarnosti

U nedjelju, 19. marta biće realizovan još jedan u nizu prijedloga Skupštinske većine, u ovom slučaju referendum/opoziv aktuelnog gradonačelnika Bijeljine.

NEMA SDS I PDP: Petrović se grčevito bori protiv sopstvenog opoziva!?

Naime, Gradonačelnik Petrović grčevito se bori protiv sopstvenog opoziva, a politički protivnici ukazuju da je glavni cilj njegove borbe, po svemu sudeći, borba za platu od oko 6.500 KM i eventualni uspon u političkoj karijeri građenoj na pokušajima kontriranja Miloradu Dodiku i SNSD. 

Principe djelovanja Narodne koalicija – “Pokrenimo Bijeljin“, čije jezgro je okupljeno oko dosadašnje Skupštinske većina, trenutno je potpisalo 12 političkih partija koje podržavaju opoziv Gradonačelnika, dok Gradonačelnik Ljubiša Petrović, na političku scenu izlazi sam – bez podrške svojih “vjernih“ političkih prijatelja, SDS i PDP.

U prilog tome govori i činjenica da su i SDS i PDP okrenuli leđa Nebojši Vukanoviću, istinskom opozicionaru i prijatelju Ljubiše Petrovića, te podnijeli tužbe za klevetu protiv Vukanovića.

VUKANOVIĆ: Poslije izbora u Bijeljini, mnoge stvari će biti jasnije, jer Lista za pravdu i red neće biti nikom vreća za udaranje – stigle prve „bratske“ Tužbe iz SDS i PDP

Sudeći po tome, reklo bi se da je “spala knjiga na tri slova“ – Ljubiša, Jelena i Nebojša, sami protiv svih, jer konkretne podrške od vrha, ali i sa lokala iz Bijeljine, SDS i PDP, za sada, nema.

Ako se izdvoje ove tužbe za klevetu…

SEMBERIJA: Fijasko ’’Razgovora sa građanima’’ Ljubiše Petrovića i Nebojše Vukanovića (foto)

Na fotografiji kojom Petrović poziva građane da glasaju protiv opoziva nema grb ni SDS ni PDP.

Znači li to da je Petrović ostao sam?! Da li uopšte ima podršku “kolega“ iz opozicije ili im nije dao dovoljno “povod“ da ga podrže?!

Na propagandnom materijalu jedini znak je Grb Grada Bijeljine, što dio javnosti karakteriše i kao zloupotrebu gradskog obilježja za ličnu, samostalnu, kampanju pojedinca Ljubiše Petrovića, jer je njegova upotreba regulisana Statutom Grada i svaka organizacija ili poojedinac mora imati pismenu dozvolu za njegovu javnu upotrebu.

Flajer/letak Ljubiše Petrovića, na kojem se navodi zbog čega bi trebalo glasati protiv opoziva, (priznajemo, urađena je u dobrom fotošopu, ali sa lošim informacijama), mnogi vide i kao razloge za opoziv:

Jedan od argumenata je Neradna nedjelja – na prijedlog odbornika skupštinske većine o skraćenom radnom vremenu, Gradonačelnik predložio neradnu nedjelju, skupštinska većina usvojila (…na ovaj način Skupštinska većina opstruiše rad Gradonačelnika?!)

Povećanje iznosa sredstava za novorođeno dijete  – Skupštinska većina

Subvencije za boravak djece u privatnim vrtićima – Skupštinska većina

Otvaranje novih vrtića –  Ni jedan novi vrtić u Gradu Bijeljina nije otvoren, osim objekta u Patkovači koji je predat na upotrebu, a urađen donacijom predsjednika Republike Srpske

Povećanje iznosa podsticaja za poljoprivredu – svako povećavanje iznosa podsticaja za poljoprivredu došlo je putem amandmana Skupštinske većine

Poboljšanje materijalnog stanja boraca OO rata i RVI – Gradonačelnik je javno obećao budžet od oko 2 miliona maraka za ovu kategoriju, budžet iznosi oko 800.000KM koji je skupštinska većina povećala amandmanima

Izgradnja gradske sportske dvorane – postoji šansa da je izgrađena nevidljiva dvorana, mada vjerovatno nije, s obzirom da na računu već tri godine postoje kreditna sredstva (Vlade RS) u iznosu od miuliom maraka za gradnju dvorane

Nove sportske i kulturne manifestacije – jednostavno, nije se desilo.

Stabilizacija pokradenih javnih preduzeća – Stanje je i dalje loše, Banja Dvorovi nije dobila, niti će dobiti sredstva sve dok je Milorad Zekić na mjestu direktora. Samo pogodna preduzeća dobijaju finansije, a i u njima je i dalje loše.

BORCI I STARJEŠINE VRS PROTIV PETROVIĆA

Opoziv gradonačelnika, iz dana u dan, polako, čini se dobija druge dimenzije. Borci su javno istupili protiv njega, kao i starješine VRS i Policije Srpske, navodeći da je nedopstivo da kao gradonačelnik jednog od najvećih gradova u Srpskoj negira instituciju Republike Srspke i radi na destabilizaciji širenjem podjela i netrpeljivosti među građanima.

Ratni oficiri i komandanti Vojske RS i MUP-a RS: Gradonačelnik Bijeljine mora naučiti šta je patriotizam i poštovanje žrtve (foto)

Soleri i foleri, sličnosti i razlike virtuelne realnosti i stvarnosti

I Petrović, i Vukanović i Trivićeva su ličnosti koje su svoju karijeru gradile i grade na samotnjaštvu u politici.

Oni su odvojeni od svojih timova i soliraju.

Skup tri solo igrača, koji se najavljuje kao buduća partija može bitio zanimljiv. Jer, Jelena je dokazala da ne može funkcionisati u PDP, Vukan je tužen i od SDS i PDP sa kojima je do juče jurišao na “crvenu sektu“ dok je Ljubiša pokazao, ali i na ovim izborima pokazuje da se odvojio i do SDS i od PDP, ali i od niza pojedinaca koji su podržavali njegov izbor u novembru 2022. godine.

OSTAO i BEZ ŠEFA KABINETA

ARSENOVIĆ, Šef Kabineta Petrovića podnio ostavku zbog neozbiljnog ponašanja gradonačelnika

Ljubiša je izgubio i glavnog ideologa svojih javnih nastupa i kamapnja, šefa kabineta Mladena Arsenovića. Trenutno je okružen dijelom saradnika, prijatelja i poznanika iz djetinjstva, ali i kadrovima SDS izvan Bijeljine, poput Ugljevika i Lopara. Ono na šta je javno računao jeste podrška Jelene, Vukana i Draška kao simbola “bunta nezadovoljnih“.

Draško se izmakao svima, pa i Ljubiši, Jelena nije naročito briljirala u solo istupima zadnjih dana, čak je pokazala i dozu povlačenja, dok je Vukan ostao dosljedan svojim jurišima na korupciju, koju oni na koje juriša pokušavaju pretvoriti u juriše na vjetrenjače praćenje povelikim novčanim globama za klevete.

Ako je opoziciona scena Republike Srpske ostala na ovom trojcu, onda to znači da je ne samo fragnmentirana, nego da je usitnjena do atoma, odnosno nivoa pojedica – solera.

ŠTA MOŽE LJUBIŠA PONUDITI BIJELJINI? UTISAK JE ČUDO!

Da li ti pojedinci mogu kreirati neku dosljednu politiku, a pogovotvu mogu li kreirati kritičnu masu za promjene? Odgovor je jasan. Čija je to zasluga? Pa ne samo Dodikova, jer Dodik se i ne pojavljuje u Bijeljini, a i kada se pojavi kurtoazno pozdravi Petrovića u kurtoaznom govoru, nego je i ovih solo igrača.

I da se vratimo na početak. Šta solo igrač kakav je Ljubiša Petrović može ponuditi Bijeljini i šta je ponudio do sada?

To će građani Bijeljine odvagati 19. marta. A tegovi, giviti, na toj vagi će u međuvremenu možda postati čudni, jer od tegova koji su pretezali na Ljubišinu stranu, možda do 19. marta dio pređe na drugu stranu pod pritiskom utiska soliranja i borbe za ličnu platu i lični politički interes.

Utisak je čudo.

Soliranje baš i nije.

Toliko je puta viđeno.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

USVOJEN Izborni zakon Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na Trinaestoj posebnoj sjednici Izborni zakon Republike Srpske. Za Izborni zakon glasao je...

Na današnji dan prije 32 godine ODBRANJENA vojna fabrika „Pretis“

Iz Udruženja građana boraca i njihovih potomaka Treće sarajevske brigade VRS izdato je saopštenje o istorijskim događajima iz...

PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Republika srpska zvala, narod se odazvao - sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije Oko 50 000...