Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Datum:

Share post:

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama PDP-a i SDS-a. To bi moglo dodatno da oslabi već podijeljenu opoziciju. Od toga strahuju i Trivićkini bivši saborci.

“Osnivanje novih političkih organizacija ima smisla samo ako donosite novu vrijednost. Ako napravite novu partiju pa uzimate malo od SDS-a malo od PDP-a malo od onog, onda to nije nova vrijednost. Onda se opet vrti krugu od 50 glasača ili 50 hiljada ili 550 hiljda, kako god”, kaže Draško Stanivuković. 

Draško Stanivuković ili Jelena Trivić, na taj ultimatum bivše potpredsjednice PDP-a nije pristao lider stranke. U partiji kruže priče da je to jedan od razloga zbog kojih je Trivićka krenula svojim putem. Pitanje je, kako će stranka u kojoj je Draško Stanivuković sarađivati sa Frontom Jelene Trivić. 

Na naše pitanje da li će biti saradnje PDP-a i Trivićkinog Narodnog fronta potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak kaže da nema komentar.

Bez komentara rukovodstvo PDP-a sigurno neće biti ako se Trivićki pridruže i neki od PDP-ovih narodnih poslanika i odbornika. Uveliko se spekuliše da će ih biti nekoliko, što u Paralemntu Srpske, što u Banjalučkoj skupštini. 

“Gospođa Jelena Trivić još nije ni razgovarala sa ljudima na tu temu s obzirom da je to jako friška informacija. I bilo kakvi komentari sada od mene ili bilo koga od kolega bi bili neozbiljni jer jednostvano nije ni došlo do registracije političke partije. Ali ono što je evidentno jeste da smo mi juče imali sastanke gdje smo nastavili raditi u okviru PDP-a”, kaže poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slaviša Marković. 

“Moram da kažem da je u svakom slučaju šteta i uvijek je svima žao ako se opozicija razilazi na neki način formalno. Međutim, želimo na neki način svu sreću i svi mi i dalje ostajemo na istom frontu i imamo zajedničke ciljeve samo što će sada forma izgledati drugačije”, kaže poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mirna Savić Banjac. 

Trivićka je nekada bila i član SDS-a. Stranku je napustila kako bi se pridružila PDP-u. Što se SDS-a tiče, saradnja je moguća, ali samo ako bude korektna. 

“Naša saradnja neće biti upitna, izuzev ako ne narušimo nekakve principe korektnosti”, kaže šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Pepublike Srpske Vukota Govedarica. 

ATV je ranija pisala da će se Trivićki pridružiti i bivši poslanik PDP-a Ljubiša Krunić, ali i predsjednik PDP-a Trebinje. Jelena Trivić ne gubi vrijeme, i od opozicije uzima ono što može. Pohvalila se razgovorom sa banjalučkim odbornikom, Sašom Lazićem.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođen je jedan dječak i jedna djevojčica. Broj...

SERVISNE INFORMACIJE za 19. mart: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

VRIJEME DANAS pretežno sunčano uz umjerenu oblačnost

Noćas oblačno sa padavinama, tokom jutra postepen prestanak padavina i razvedravanje od zapada i sjevera. U nastavku dana...

PRVENSTVO RS U KROSU: Atletičari AK “Atletik” iz Bijeljine pokazali dobru formu

Juče je u organizaciji Atletskog saveza Republike Srpske održano Pojedinačno i ekipno prvenstvo RS u kros trčanju. Na...