Srpski rukometaš pred otkazom jer je čestitao rođendan Republici Srpskoj

Datum:

Share post:

Srpski rukometaš Miloš Čekić, igrač „Iskre“ iz Bugojna, pred otkazom je u tom klubu jer je na društvenim mrežama čestitao rođendan Republici Srpskoj, prenose federalni mediji.

Čekić je na Dan Republike u ponedjeljak, 9. januara, okačio fotografiju granica Republike Srpske, uz natpis „Ti si moj zavet. Rađala si najhrabrije i najhrabriji su te branili“.

To se nije svidjelo predstavnicima kluba iz Federacije BiH, navijačima i ljudima iz tog mjesta koji su gazili dres srpskog rukometaša i pozvali klub da raskine ugovor sa njim.

Predsjednik Rukometnog kluba „Iskra“ Ejub Zukić izjavio je da ovaj klub osuđuje svaki vid nacionalnog ispada, ali da on smatra da se sve preuveličalo, a da je Čekić kvalitetan igrač koji im je potreban.

„Lako ga je suspendovati, to je najmanji problem“, rekao je Zukić i napomenuo da mu je Čekić rekao i za prijetnje smrću zbog čega je tražio ispisnicu iako ima ugovor na tri godine.

On je dodao da igrači ovog kluba treniraju, ali da Čekić nije došao na trening.

„Meni je rekao da ga je strah i da zato nije došao. Dobio je i prijetnje, čak i da će ga ubiti, ali to su gluposti“, kaže Zukić.

On garantuje, kako je rekao, da Čekić sa svojom 21. godinom nije svjestan šta je htio da kaže.

„Ali, treba da budemo realni i kažemo da politika i sport ne idu zajedno. Ako bi bili objektivni, treba da kažemo da 95 odsto Srba u Republici Srpskoj misli tako kao on“, rekao je Zukić i dodao da je stav ljudi u klubu da je to nedopustivo i da ne zna kakav će biti krajnji ishod.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MILIČEVIĆ: Na putu smo da obezbijedimo da na izbore izađemo kao Srpska demokratska stranka

Saopštenje za javnost SDS RS prenosimo u  cjelosti: SDS je na putu rješavanja i tehničkih problema vezanih za izlazak...

CACANOVIĆ: Čestitam OK ’’Radnik’’ Bijeljina – političari da se više ne reklamiraju preko sporta

Odbojkaši Radnika iz Bijeljine su odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a sportski uspjeh im je preko svog...

DODIK: Rezolucija o Srebrenici, ako bude usvojena, definitivno će sahraniti BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da rezolucija o Srebrenici, ako bude usvojena u Generalnoj skupštini UN,...

AD ’’GRAD’’ BIJELJINA: Dr Saša Lalić predsjednik Organizacionog odbora ’’Interagro 2024’’ – “ZEMLJA SE BRANI JER HRANI, KAO MAJKA’’ (foto)

“ZEMLJA SE BRANI JER HRANI, KAO MAJKA’’ U sali za sastanke AD“GRAD“ , održana je prva sjednica sa konstitutivnim...