“Srpska nema šta da radi u NATO-u“

Datum:

Share post:

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da u Republici Srpskoj trenutno postoje identični politički stavovi u vezi sa članstvom BiH u NATO i da ne vidi mogućnost da bilo koja parlamentarna stranka iz Srpske prihvati ubrzani put prema ovoj vojnoj organizaciji.

On je poručio da Srpska i srpski narod nemaju šta da rade u NATO savezu i da će slijediti sve poteze Srbije i zajedno sa njom donositi odluke o daljem kretanju.

"Republika Srpska je čamac koji nema gdje da zaveže uže, osim na brod koji se zove Srbija", rekao je Govedarica novinarima u Doboju i dodao da Bošnjaci i Hrvati imaju intenciju da se politički integrišu u NATO, jer su Hrvatska i Turska njene članice.

Govedarica tvrdi da SDS nikada nije mijenjao svoj stav o NATO integracijama za razliku od SNSD-a.

TESTNA REKLAMA

Komentarišući prijedlog Izvršnog komiteta SNSD-a strankama iz Republike Srpske u parlamentu BiH da formiraju čvrstu koaliciju za Srpsku, Govedarica je rekao da je političkoj platformi SDS-a iz 2018. godine definisano da je potreban usaglašen stav i djelovanje sa političkim organizacijama koje gledaju Republiku Srpsku i BiH realnim očima iz prizme Srpske i izražena spremnost na razgovore bez prejudiciranja kakvi će biti rezultati.

Govedarica je poručio da je stav SDS-a da se što prije izabere novi saziv Savjeta ministara, te da predsedavajući treba da bude Srbin iz Republike Srpske.

"Bio sam u pravu kada sam rekao da SDA mali problem želi da riješi tako što pravi veliki", rekao je Govedarica i poručio da politički akteri treba da "spuste loptu".

Komentarišući političku blokadu u Federaciji BiH, Govedarica smatra da su potezi SDA zabrinjavajući.

"Treba spustiti loptu na zemlju kako bi se izabrala vlast u svim kantonima. Treba da se definiše pozicija izabranih predstavnika u Domu naroda federalnog parlamenta, da se izabere i Savjet ministara i Dom naroda parlamenta BiH kako bi profunkcionisala vlast i počela se baviti problemima građana", naveo je Govedarica.

Izvor: rtvbn.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...

UZBUDLJIV VIKEND Fargo drži vrh u 3×3 ligi Srpske

Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske proteklog vikenda igrana je u tri grada Gradišci, Bijeljini i Laktašima, a...

ZVIJEZDA 09: Tri boda na startu prvenstva

Na gostovanju u Omarskoj ekipa Zvijezde 09 zasluženo je slavila rezultatom 0:1. Steijelac jedinog gola za ekipu Zvijezde...

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...