Valentina Vujičić i Slađana Todić isključene sa fakulteta u Sarajevu

Datum:

Share post:

Studentkinje Valentina Vujičić i Slađana Todić, koje su bile izložene medijskoj hajci zbog objava na privatnom profilu na “Instagramu”, isključene su sa Fakulteta kriminalistike, kriminologije i bezbjednosnih studija Univerziteta u Sarajevu.
 

Odluku o isključenju na tri godine donijela je Disciplinska komisija za disciplinsku odgovornost studenata na Univerzitetu u Sarajevu, saopšteno je sa Fakulteta kriminalistike, kriminologije i bezbjednosnih studija.

U saopštenju se navodi da je Komisija izrekla najstrožu disciplinsku mjeru propisanu odredbama Statuta Univerziteta u Sarajevu.Ranije je dekan tog fakulteta Jasmin Ahić rekao da Vujičićevoj i Todićevoj neće biti dozvoljen ispis sa fakulteta dok se ne završi disciplinski postupak protiv njih, a koji je pokrenut nakon saznanja o događaju na društvenim mrežama.
Valentina Vujičić i Slađana Todić izložene su medijskoj i hajci svojih kolega i drugih iz Federacije BiH jer je jedna od njih na ličnom profilu na “Instagramu” objavila fotografiju sa podignuta tri prsta, a druga fotografiju generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.
Tužilaštvo BiH je protiv njih formiralo predmet i zatražilo materijal od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Nakon ovih dešavanja, direktor Bezbednosno-informativne agencije Srbije Aleksandar Vulin ponudio je da one nastave školovanje na akademiji za bezbjednost u Beogradu.

Najavljeno je da će one biti stipendisti Srbije i imati smještaj u studentskom domu u Beogradu, a da će ostatak finansijskog dijela njihovog školovanja nositi preduzeće “Sarajevo-gas”, kao preduzeće Vlade Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: bijeljina.com/glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Potpisan najveći ugovor u istoriji američkog sporta

Bezjbol igrač Šohei Ohtani pridružiće se Los Anđeles Dodžersima, sa kojima je dogovorio destogodišnji ugovor vrijedan 700 miliona...

Novogodišnji koncert Muzičke radionice ”Čarolija” iz Bijeljine (foto)

Saopštenje za javnost UG ’’Muzički umjetnici Semberije’’ prenosimo u cjelosti: 12. decembra 2023. godine održaće se Novogodišnji koncert Muzičke...

MILIČEVIĆ: Nedopustivo je izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja

Apsolutno je nedopustivo izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja jer to znači amnestiju od kriminala, korupcije...

AMBER ALERT pred PS BiH: U slučaju NESTANKA DJETETA slijedi mobilizacija cjelokupne javnosti

Bosna i Hercegovina još uvijek nema Amber alert sistem koji koriste brojne zemlje svijeta, pa i Srbija i...