SRĐAN MIJATOVIĆ na debati „Zajedno u borbi protiv trgovine djecom“

Datum:

Share post:

Srđan Mijatović ugledni doktor iz Bijeljine i predsjednik Gradskog odbora SPS u Bijeljini prisustvovao je danas debati „ZAJEDNO u borbi protiv trgovine djecom.

„Prekinimo lanac trgovine – djeca nisu roba” je glavna poruka sa danas održane dtribine u Bijeljini u organizaciji Fondacije “Lara“.

Prema podacima iz Izvještaja o trgovini ljudima u BiH u 2021.godini je identifikovano ukupno 57 potencijalnih žrtava trgovine ljudima od kojih je čak 54 maloljetno.

Mijatović je rekao da je ova debata dio kampanje koju su podržali Evropska Unija i Vijeće Evrope, a da je cilj javnih debata da se učesnici i učesnice upoznaju sa rizicima sa kojim se suočavaju djeca naročito iz ranjivih i marginalizovanih grupa.

TESTNA REKLAMA

-Osvrnuli smo se na trenutnu situaciju i zakonska rješenja koja regulišu zaštitu žrtava trgovine ljudima, ali i mogućnosti unapređenja saradnje svih institucija, rekao je bijeljinski doktor Srđan Mijatović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Stanovnici MZ „Filip Višnjić“ Bijeljina nezavodoljni rješenjem iz Nacrta regulacionog plana

U Mjesnoj zajednici "Filip Višnjić" u Bijeljini, danas se okupilo tridesetak građana koji su medijima željeli da izlože...

SNSD BIJELJINA: „Volimo Srpsku i glasamo za Srpsku svim srcem!“ (foto)

Saopštenje GrO SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Gradski odbor SNSD Bijeljina još jednom poziva građane da, svjesni istorijskog trenutka,...

Centralna tribina socijalista u prepunoj sali bijeljinskog bioskopa (foto, video)

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je večeras u Bijeljini da je Socijalistička partija svu aktivnost usmjerila na...

Srpska treba da prati nacionalnu politiku Srbije

- Srpski nacionalni interes za 21. vijek je mir, poručila je narodni poslanik Jelena Trivić za RTS i...