Srbija u Grčku uputila 36 vatrogasaca, 14 vatrogasnih vozila i sanitet

Datum:

Share post:

Srbija je u Grčku uputila vatrogasno-spasilački tim koji čini 36 pripadnika sa 14 vatrogasnih vozila i dvije prikolice, kao i dva pripadnika medicinskog osoblja sa jednim sanitetskim vozilom, kako bi pružili pomoć kolegama i grčkom narodu u gašenju velikih požara, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Vršilac dužnosti načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić ispratio je u Nišu vatrogasno-spasilački tim i naveo da će u borbi protiv ogromnih požara koji su zahvatili Grčku biti raspoređeni u dogovoru sa grčkim kolegama.

„Čim stignu na tačku sastanka, to je oko Soluna, u saradnji sa grčkim kolegama, oni će biti raspoređeni gde budu tada najpotrebniji“, rekao je Čaušić.

Srpski vatrogasci-spasioci upućeni su u Grčku na osnovu dogovora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Grčke Kirijakosa Micotakisa, a prema nalogu ministra unutrašnjih poslova Srbije Bratislava Gašića.

U Grčkoj je, prema posljednjim informacijama, aktivno više šumskih požara od kojih su najveći na lokacijama u regionu centralne Grčke, u rejonu na poluostrvu Atika i na ostrvima Rodos i Krf.

Osim snaga Grčke nacionalne službe, koje čini više od 800 vatrogasaca, 328 vozila, 28 aviona i 18 helikoptera, angažovano je više spasilačkih timova iz Rumunije, Bugarske, Poljske, Slovačke i Malte, kao i avioni iz Evropskog pula civilne zaštite.

Prema podacima grčke Civilne zaštite, u posljednja 24 časa, zemlju su zahvatila 64 nova požara, što je dovelo do daljih evakuacija i velike štete, uključujući ostrvo Krf, Egio, Karistos, Thiva, Kalamata, Volos, Mesolongi i Domokos, navodi se u saopštenju.  

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Novogodišnji koncert Muzičke radionice ”Čarolija” iz Bijeljine (foto)

Saopštenje za javnost UG ’’Muzički umjetnici Semberije’’ prenosimo u cjelosti: 12. decembra 2023. godine održaće se Novogodišnji koncert Muzičke...

MILIČEVIĆ: Nedopustivo je izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja

Apsolutno je nedopustivo izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja jer to znači amnestiju od kriminala, korupcije...

AMBER ALERT pred PS BiH: U slučaju NESTANKA DJETETA slijedi mobilizacija cjelokupne javnosti

Bosna i Hercegovina još uvijek nema Amber alert sistem koji koriste brojne zemlje svijeta, pa i Srbija i...

Kunić na lovački način

Sastojci 1 kunić 50 ml ulja Za rasol 300 ml vinskog sirćeta 1 kašičica borovnica 1 kašičica klinčića 2...