epa10853286 Players of Serbia celebrate the 1-0 lead during the UEFA EURO 2024 qualification soccer match between Lithuania and Serbia in Kaunas, Lithuania, 10 September 2023. EPA-EFE/TOMS KALNINS

Fudbaleri Srbije pobijedili Litvaniju

FUDBALERI Srbije vratili su na pobedički kolosek. „Orlovi“ su ostvarili važan trijumf pošto su savladali Litvaniju u Kaunasu sa 3:1 u 6. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija pre ovog duela vezali su dve utakimca u kojima se nisu radovali. Odigrali su 1:1 u Bugarskoj i poraženi su na stadionu „Rajko Mitić“ od Mađarske (1:2).

Srbija je od početka meča ušla veoma agresivno, sa željom da što pre postigne gol. To se i desilo, a ko bi drugi bio strelac nego Aleksandar Mitrović. On je u 21. minutu glavom matirao Gertmonasa posle odličnog centaršuta Filipa Mladenovića.

Isti akteri su učestvovali i kod drugog pogotka koji je napadač Al Hilala takođe postigao glavom. Do odlaska na odmor, tačnije u 43. minutu došao je do het-trika. Lepo ga je proigrao Tadić, a ovaj je sada nogom zatresao mrežu domaćina.

Koliko Mitroviću leži baltička selekcija najbolje se ogleda u tome da mu je ovo bio šesti meč protiv njih i postigao ga je čak osam golova.
Kada su svi mislili da će se sa 3:0 otići na odmor, Litvanija je postigla gol. Zaspala je naša odbrana, iskoritili su to Černih i Paulauskas i smanjili prednost „orlova“.

Drugo poluvreme proteklo je u boljoj igri Srbije. Dobre šansu se uvećaju vođstvo propustili su Nemanja Gudelj i Ivan Ilić. Domaćin je pokušao iz kontre da ugrozi naš gol, ali to nije uspeo.
Srbija se sada vratila na drugo mesto na tabeli sa 10 bodova, koliko ima i lider Mađarska. Crna Gora je treća sa osam.

„Orlovi“ u oktobru igraju možda i dva najvažnija meča u borbi za plasman na EURO 2024 koje se održava u Nemačkoj. Najpre 14. oktobra gostuju Mađarskoj, a potom tri dana kasnije u Beograd dolazi Crna Gora.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име