VUČIĆ: SRBIJA NEĆE ući u NATO, niti će uvoditi sankcije RUSIJI

Datum:

Share post:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija neće ući u NATO, niti će uvesti sankcije Rusiji.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Mlađana Đorđevića da će Srbija ući u NATO i da će uvesti sankcije Rusiji.

– Kakve gluposti slušam na nacionalnim frekvencijama. Neki ludaci kažu „Vučić već donio odluku od 1. januara sankcije Rusiji i da nema više aviona za Rusiju“, neki drugi ludak kaže „sve nam skuplje i struja nego u Njemačkoj“ – rekao je Vučić.

„Priština nikada neće doneti ništa što ide u korist Srbima“ Priština nikada neće doneti ništo što ide u korist kosovskim Srbima, dodajući da zemlje Kvinte nikada ništa neće uraditi protiv interesa Prištine.

TESTNA REKLAMA

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja novinara koje bi rješenje Priština mogla da donese, a koje bi zaštitilo i Srbe na KiM. Predsjednik ističe da je nezavisno Kosovo za zemlje Kvinte dio njihovih nacionalnih interesa.

„Što manja Srbija, što slabija Srbija, što jača kosovska država, to su njihovi nacionalni interesi“, kazao je Vučić. Ističe da Srbiji nije data ni šansa da nešto dobije.

„Kada pitate šta Srbija treba da dobije, to je ništa, maglovita perspektiva i onda ništa, a kada treba da izgubimo nešto onda je tu spisak prilično konkretan i jasan. Šta da radite kada nemate kud, kada ste u igri, ne možete desno, ne možete levo, a pravo su postavili streljački odred pred vas. Gde ćete, nemate kud, nema filozofije, ali nema predaje, čuvamo Srbiju“, poručio je predsjednik.

„Prištinski režim ugrožava mir i opstanak Srba“ „Saslušali smo jutros zahteve legitimnih predstavnika srpskog naroda sa KiM koji su nas upoznali sa njihovim potrebama, sa svim sa čim se suočavaju na KiM, posebno u predvečerje isteka ultimatuma koji je kosovskometohijskim Srbima dao prištinski režim, posebno onima na severu pokrajine, a koji se tiče oduzimanja tablica i automobila, ako je reč o tablicama izdatih od državnih organa u Srbiji, a koja označavaju mesta na KiM“, objasnio je Vučić.

Ukazao je da je riječ o 9.000, odnosno 7.000 tablica. Do sada je, prenio je on, 18 lica ukupno, ali od toga svega nekliko sa sjevera KiM, tačnije tri, prihvatilo promjenu tablica i uradila ono što su Kurti i prištinski režim od njih tražili.

„U skladu sa tim pretnje Prištine da će nastaviti sa provođenjem akcije koja bi trebalo da pokaže njihovu čvrstinu i snagu, u potpunosti ugrožavaju stabilnost i mir, i opstanak našeg naroda na KiM“, naglasio je Vučić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor. rtvbn.com/tanjug.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Na odluku CIK BiH stigle dvije žalbe iz Republike Srpske

Centralna izborna komisija u poslijepodnevnim časovima primila je dvije žalbe na Odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora u...

Uvoznici gasa u BiH čekaju nove ugovore sa Rusima

Početkom 2023. godine, odnosno 1. januara, ističu ugovori za nabavljanje gasa, a kompanije u entitetima Republici Srpskoj i...

ĐURĐEVIĆ, SNSD: Odbornici usvojili rebalans budžeta za 2022., uz manje promjene putem amandmana, u odnosu na ukupan predloženi budžet (foto,video)

Povodom današnje 17. sjednice Skupštine Grada bijeljina na svom FB nalogu oglasio se i odbornik SNSD Bijeljina, ujedno...

Gradonačelnik Bijeljine sutra o upisnoj politici u srednje škole

Sutra, (četvrtak, 8. decembar 2022. godine), biće održan sastanak predstavnika aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, Privredne komore, Udruženja...