SPS: Smanjenje cijena – patriotizam na djelu

Datum:

Share post:

SPS: Smanjenje cijena – patriotizam na djelu

Nakon što su zemlje regiona uvele mjere u cilju ograničenja cijena osnovnih namirnica i nakon ponovnog otvaranja ove teme u Republici Srpskoj, iz Socijalističke partije Srpske su saopštili da su konkretne mjere vezane za ograničenje cijena predlagali i prije godinu dana, te da se svi politički faktori moraju ujediniti oko pomenutog prijedloga.

“Ne smijemo dozvoliti da briga o socijalnom i ekonomskom statusu naših građana padne u drugi plan pod pritiskom drugih društveno – političkih tema. SPS je prije više od godinu dana predlagala ograničenje cijena hljeba, mlijeka, ulja, opreme za bebe i druge proizvode koji su neophodni za svakodnevno funkcionisanje i normalan život. Pored ograničenja cijena osnovnih životnih namirnica, neophodno je izvršiti i kontrolu dozvoljenih marži koje ne poštuju svi trgovci”, stoji u saopštenju SPS-a.

Republika Srbija je uvela mjere ograničenja cijena osnovnih životnih namirnica, dok Republika Hrvatska namjerava da cijene u prodajnim lancima vrati na prošlogodišnji nivo.

“SPS će podržati sve prijedloge koji će direktno pozitivno uticati na socijalni i ekonomski status građana, tim više jer smo i sami predlagali niz konkretnih mjera. Kada su u pitanju građani i životni standard ne smije biti političkih podjela. Smanjenje cijena osnovnih namirnica je patriotizam na djelu. Vrijeme je da budemo iskrene patriote i pomognemo građanima”, saopštili su iz Socijalističke partije Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NA PANJIKU OBILJEŽENA 31 GODINA OD HEROJSKE ODBRANE MAJEVICE

Na Panjiku iznad Priboja danas je obilježena 31 godina od odbrane Majevice u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i pogibije 16...

Pedagoški fakultet Bijeljina održao Svečanu akademiju i predstavljanje monografije „Istočnik obrazovanja – 30 godina rada Pedagoškog fakulteta“ (foto)

Večeras je u Bijeljini održana Svečana akademija i predstavljanje monografije Pedagoškog fakulteta "Istočnik obrazovanja - 30 godina rada...

BIJELJINA: Braća Rakić za četvrtu pobjedu Proletera iz Dvorova

Proleter iz Dvorova je u posljednjem meču 5. kola drugoligaškog "Istoka" na svom terenu savladao Budućnost iz Pilice...

Počinje obnova i restauracija Aja Sofije

Turska vlada odlučila je da započne dugo čekanu obnovu i restauraciju nekadašnje pravoslavne crkve Aja Sofija u Istanbulu,...